Последният ми телефонен разговор беше преди известно време. Но възнамерявам

...
Последният ми телефонен разговор беше преди известно време. Но възнамерявам
Коментари Харесай

Шолц: Възнамерявам отново да разговарям с Путин, когато му дойде времето

" Последният ми телефонен диалог беше преди известно време. Но имам намерение още веднъж да беседвам с Путин, когато му пристигна времето ", съобщи канцлерът в изявление, оповестено от в. Кьолнер Щат Анцайгер ".

 

Във връзка с спора в Украйна обаче, " Русия би трябвало да разбере, че не може да става и дума за подписване на някакъв тип леден мир, при който сегашната фронтова линия ще се трансформира в новата граница сред Русия и Украйна, защото това единствено ще легитимира незаконното начинание на Путин ", категоричене бе Шолц.

 

" Напротив, ние би трябвало да реализираме обективен мир, а изискването за това е изтеглянето на съветските войски " от Украйна след нашествието, почнала през февруари 2022 година, добави той.

 

Федералният канцлер категорично не пожела да осведоми дали това евакуиране би трябвало да включва и Крим, който Русия окупира от 2014 година насам. По думите на Шолц Украйна сама би трябвало да реши какво тъкмо желае.

 

Припомняме, че за последно Олаф Шолц и съветският държавен глава Владимир Путин са разговаряли по телефона в продължение на час през декември 2022 година Тогава ръководителят на немското държавно управление насочи зов към президента на Русия да изтегли войските си от Украйна, а Владимир Путин насочи остри обвинявания към Запада, че води " конфронтационна " политика.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР