Последният Мастърс за годината ITL Finals 2019, който започва на

...
Последният Мастърс за годината ITL Finals 2019, който започва на
Коментари Харесай

ITL Finals 2019 събира осемте от топиграчите на Интерактив тенис

Последният Мастърс за годината ITL Finals 2019, който стартира на 9 декември, ще дефинира най-хубавия тенисист на Интерактив тенис. В шампионата ще вземат участие осемте от топиграчите на лигата за годината, а в случай че спечелилият не загуби нито един мач, ще прибере 1500 точки за ранглистата. Това значи, че Любен Попов може да сдаде лидерското място на Иван Златанов. И без шансове за №1 обаче участниците в конкуренцията ще покажат отличен тенис и няма да има нито един елементарно извоюван мач.

ITL Finals 2019 започва в понеделник в MG Tennis Club, а жребият ще се тегли в неделя сутринта. В схемата влизат Любен Попов, Иван Златанов, Цветан Иванов и Ивайло Боджаков, които имат повече от 1500 точки за ранглистата на лигата и бяха сигурни в присъединяване си от месец. Останалите четирима са Веселин Димитров, Камен Маздрашки, Адриан Стоименов и Георги Петров. Адриан и Георги се включват като запаси, откакто Едиз Батран отпадна поради травма, а Станислав Иванов няма да е в България.
Състезанието се играе по схемата на финалите на ATP в Лондон. Тенисистите са разграничени в две групи, а сложени ще са Любен Попов и Иван Златанов. Двамата спечелили от всяка група ще се борят за място във финала в директни елиминации. Мачовете са във формат 2 от 3 сета, което изисква отлична физическа подготовка и психическа издръжливост. Досега финалите на лигата са печелени от четирима играчи: Никола Милев през 2015 година, Едиз Батран – през 2017 и 2018 година и Радослав Владимиров през 2018 година За пръв път конкуренцията ще има и награден фонд – 1500 лева, обезпечени от Best Rackets, представител на Tecnifibre за България.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР