Последните тенденции в здравословното хранене сочат, че вместо ценни, но

...
Последните тенденции в здравословното хранене сочат, че вместо ценни, но
Коментари Харесай

Храни, които да ядем през пролетта

Последните трендове в здравословното хранене сочат, че вместо скъпи, само че невкусни артикули е допустимо да избираме апетитни и потребни храни. За да изглеждаме добре и да се усещаме добре. Ето 10 от тях, изброява letidor.ru.

Бадеми (за настроение)

Бадемите съдържат триптофан — аминокиселина, която е нужна на организма, с цел да създава серотонин. Испански учени са открили, че хората, които постоянно хапват бадеми, имат по-високи равнища на този натурален регулатор на настроението.

Друго предимство на тези ядки е, че те се усвояват постепенно, а това оказва помощ за по-лесно превъзмогване на напрежението.

Аспержи (за настроение)

Аспержите са измежду най-хубавите растителни източници на фолиева киселина - витамин от група В, който оказва помощ да се избегне внезапното утежняване на настроението.

" Фолиевата киселина е значима за синтеза на невромеиаторите допамин, серотонин и норадреналин ", споделя Дейвид Мишулон, лекар на медицинските науки и психиатър на Медицинското учебно заведение в Харвард. Всички те имат решаващо значение за положителното въодушевление.

Малка порция аспержи, задушени на пара, съдържа 268 микрограма фолиева киселина. Това са две трети от целесъобразната дневна норма за дами (400 мкг). Приготовете паста, прибавете аспержи и ще получите фактически вкусно и потребно ядене.

Млад чесън (за отслабване)

Изгарянето на мазнините при приложимост на чесън се реализира с помощта на химично съединяване под името алицин, което придава на този зарзават характерния мирис. Алицинът оказва помощ и против преяждане, тъй като при консумация мозъкът получава сигнал, че индивидът към този момент е утолен.

Пролетният млад чесън има мек, дори блудкав усет и е много по-приятен от изсушения остарял чесън - наслаждавайте му се в свежи салати.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР