Последните случаи са от Русенско, но полицията отчита истински бум

...
Последните случаи са от Русенско, но полицията отчита истински бум
Коментари Харесай

„Ало” измамници искат пари за лечение на коронавирус

Последните случаи са от Русенско, само че полицията регистрира същински взрив на такива измами и в Карнобат
„ Ало " измамници желаят по 4 900 лв. за лекуване на ковид с кръвна плазма. Последните случаи са от Русенско, само че полицията регистрира същински взрив на такива измами и в Карнобат. Там се вършат и всевъзможни опити хората да бъдат предизвестени, с цел да не станат жертви на схемата.
Иван Димов от Карнобат е някогашен служител на реда. Миналата седмица получил телефонно позвъняване от чужд номер. Мъжът от другата страна на линията се показал за доктор. „ Каза, че моя братовчедка се нуждае от кръвна плазма, само че би трябвало да заплатя 3 000 лв.. Не знам, нямам такава братовчедка, която да е болна ", споделя Димов.
Последвало второ позвъняване, няколко минути по-късно - от мъж, представящ се за комисар Георги Попов, от полицията. „ Каза, че тези хора са измамници и би трябвало да ги заловим ", споделя пострадалият. Той незабавно се сетил, че това е опит за телефонна машинация и спрял да подвига телефона.
Това обаче не е индивидуален случай в Карнобат. Измамниците станали изключително дейни в последните две седмици. „ Интересното е, че са вмъкнали нов детайл - потребление на името на кмета на общината Георги Димитрова и на бургаския кмет Димитър Николов. Казват: „ Вашият телефон го имаме от кмета на общината или Митко Николов ". Друго е да кажеш, че те праща кмет ", показва кметът Карнобат Георги Димитров.
В полицията работят по всички получени сигнали. „ Затова употребявам вашата естрада, с цел да предупредя жителите на град Карнобат - внимавайте. Не знам заради каква причина се насочат към град Карнобат ", съобщи вътрешният министър Христо Терзийски.
Едно от обясненията е, че градът е дребен и хората са по-доверчиви на тематика ковид. „ Нито лекарите, нито служителите на реда, нито пък други чиновници в държавни структури биха взели пари, когато се обадят единствено по телефон и изчакват възрастните хора да им хвърлят пакет през балкона или да го занесат на избран адрес ", сподели Цветелина Рандева - представител ОД МВР-Бургас.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР