Последните седмици упорито се внушава една фалшива новина, една лъжа,

...
Последните седмици упорито се внушава една фалшива новина, една лъжа,
Коментари Харесай

Нинова: Лъжа е, че изнасяме оръжие за Украйна

Последните седмици настойчиво се внушава една подправена вест, една неистина, че България изнася оръжие, артикули или технологии с двойна приложимост за Украйна. Това сподели вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова в границите на парламентарния блицконтрол. 

Твърдението, че България изнася оръжие за една от страните, значи директна интервенция на България във войната, най-малко съгласно мен, и който продължава да го внушава, грози националната сигурност на България, съобщи вицепремиерът.

Тя показа процедурите по експорт на такива артикули от България, като подсети, че това се реализира през отраслова междуведомствена комисия и приключва с подписа на министъра на стопанската система. Нинова показа данни за износа и прехвърлянето на България по страни за интервала от избора на настоящето държавното управление, като подсети, че сходен годишен отчет се внася в края на годината, само че сподели, че няма да се чака този период и с разрешението на способените институции може да оповести данните. Нинова сподели, че на всяко тримесечие ще се показват в Народното събрание данните от отчетите на междуведомствената комисията.

Вицепремиерът заяви, че за Северна Африка, Алжир и Мароко е осъществен експорт и трансфер от България за 2 милиона три хиляди и шестстотин и деветнадесет лв.. За Субсахарска Африка е осъществен експорт на стойност 43,649 млн. лв., Северна Америка, Канада и Съединени американски щати - 71,115 млн. лв., Централна Америка и Кариби, Мексико - 22 400 лв., Централна Азия, Узбекистан - 339 300 лв., Североизточна Азия - 53 200 лв., Югоизточна Азия - 446 118 лв., Южна Азия - 5,2 млн. лв., Европейски Съюз - Чехия, Дания, Естония, Финландия, Германия, Италия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и Испания - 45,819 млн. лв.. Други страни - европейски Азербайджан, Грузия, Сърбия, Швейцария, Турция - 18,7 млн. лв., Близък Изток - 317,140 млн. лв..

Общо за времето на държавното управление на Кирил Петков до момента 504,990 млн. лв. е размерът на износа и прехвърлянето на български оръжия, артикули и технологии с двойна приложимост по изброените дестинации, сподели Нинова. Някой да чу Украйна, попита вицепремиерът и прикани да се спре с " тази корист и това подстрекателство в обществото ".  
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР