Последните проучвания по тази тема показват, че колкото и широко

...
Последните проучвания по тази тема показват, че колкото и широко
Коментари Харесай

3 места, на които в никакъв случай не бива да носите телефона си

Последните изследвания по тази тематика демонстрират, че колкото и необятно приложение да имат технологиите в нашия живот, би трябвало да гледаме на тях като на наши врагове, които ни дебнат да създадем неправилна стъпка и да ни забият нож в гърба, трансформирайки ни в подвластни персони с влошено психическо и физическо здраве. Учените са единомислещи, че съществуват три неразрешени за телефона места.

На масата

Една от най-тъжните и в същото време притеснителни гледки е маса, на която седят няколко души, само че царува цялостна тишина. Защо? Защото всеки е забил взор в телефона си. Извинението „ Само да ревизира нещо ” не е действително. Наистина ли ТОЧНО в този миг би трябвало да ревизирате нещо ТОЛКОВА значимо? Ще повярвате ли на алкохолика, в случай че ви каже: „ Само една глътка. ”? Ще повярвате ли на пристрастения към хазарт, в случай че обещае: „ Този път беше за последно. ”? Защо си мислите, че вашата взаимозависимост е по-невинна? Никой не отхвърля нуждата от технологиите в актуалния живот, нито техните преимущества. Но би трябвало да знаете къде да поставите границата, и то освен на доктрина.

В спалнята

Сънят ви ще е доста по-здрав и спокоен, в случай че зареждате телефона си в другата стая. Не се приспивайте, облещени в екрана на телефона. Освен това, в случай че се разсъните през нощта, няма да се изкушите да грабнете устройството, както евентуално сте правили стотици пъти, което от своя страна да докара до още по-продължително бодърствуване. Признайте си какъв брой пъти сте заспивали на зазоряване, тъй като сте се не запомнили в сърфиране. Колко пъти ви се е схващала ръката от неуместната поза? Колко пъти са ви заболявали очите и главата от прекомерното взиране? А в този момент се пробвайте да си припомните кое е било толкоз значимо в тези моменти и имате ли въобще някакви мемоари от цялата информация, през която е минал мозъкът ви в часовете, откраднати от съня!

В конферентната зала

Ще извършите доста неприятно усещане на сътрудниците и на началника си, в случай че си оставите телефона на масата до вас по време на служебна среща, заседание, презентация и така нататък Освен че издава непрозорливост и повишена взаимозависимост, приказва и за липса на почитание към останалите. Между другото същото се отнася и за най-обикновена среща с другар. Представете си по какъв начин бихте се почувствали, в случай че споделяте нещо значимо, а индивидът насреща се разсейва непрекъснато от светлините, известията и известията на телефона си. Не доста прелестно, нали?

Животът без телефон не е мираж!

Цветелина Велчева


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР