Последните осем години са били най-горещите, откакто се правят измервания.

...
Последните осем години са били най-горещите, откакто се правят измервания.
Коментари Харесай

Доклад на ООН: Последните 8 години са били най-горещите в историята

Последните осем години са били най-горещите, откогато се вършат измервания. Това се споделя в отчет на Организация на обединените нации, в който се акцентира, че светът е в дълбока климатична рецесия.

Вече е “едва постижимо ” контрактуваното в Парижкото съглашение ограничение на световното стопляне до 1,5 градуса по Целзий, се споделя в отчета на Световната метеорологична организация.

Докладът също по този начин предизвестява за широкообхватни въздействия на изменението на климата, измежду които ускорение на покачването на морското ниво, рекордни загуби на ледникова маса и рекордни горещи талази.

Оценката на климатичната обстановка бе оповестена в деня на откриването на срещата на върха на Организация на обединените нации за климата в Египет. Делегатите към този момент утвърдиха разискване на въпроса за обезщетения от богатите за бедните страни поради измененията в климата.

А във видеобръщение генералният секретар на Организация на обединените нации предизвести, че “нашата планета е на път да доближи повратна точка, която ще направи климатичния безпорядък необратим ”.

Според калкулации на Световната метеорологична организация междинната световна температура се е нараснала с 1,15 C от прединдустриалните времена насам. Всяка година от 2016-а насам е била по-топла от миналата.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР