Последните няколко години може да се наблюдава оттегляне на пътникопотока

...
Последните няколко години може да се наблюдава оттегляне на пътникопотока
Коментари Харесай

Ивайло Московски: До края на 2018 г. темата със задълженията на БДЖ ще бъде затворена

Последните няколко години може да се следи отдръпване на пътникопотока в БДЖ, за това си има справедливи аргументи. В Южна България тече рационализация на трасетата, което докара до забавяния. Това сподели министърът на превоза Ивайло Московски в предаването на "Още от деня " по Българска национална телевизия.

По думите му към 393 млн. лева са отговорностите на сдружението.

"Водихме тежки договаряния с 5-те банки, дали сме нашето предложение. До края на 2018 година тематиката със отговорностите на БДЖ ще бъде затворена. Остава концепцията с пари от концесия на летище София да бъдат осъвременени железниците. Това са средства от системата на превоза ".

"Летище София беше наказано да заплати 79 млн. на кувейтски фонд, което даде резултат към днешна дата, тези средства са разплатени. Летището има в пасив 27 млн. в КТБ. Това са неточности на предходни ръководства. Ако ги нямаше тези неточности, летището демонстрира положителни финансови резултати. Чрез концесия летището може да бъде доста по-добре ръководено от компании, които единствено с това се занимават. И до ден сегашен не знам за какво беше спряна процедурата за концесията на летище София. Вероятно през октомври ще имаме подготвеност да обновим процедурата ", сподели още Московски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР