Последните четири години поставиха неколкократно обществеността пред поредица от кризи,

...
Последните четири години поставиха неколкократно обществеността пред поредица от кризи,
Коментари Харесай

МК „БСП за България“: Единение, компетентност, прозрачност и почтеност - работещата формула за Русе

Последните четири години сложиха неколкократно обществеността пред поредност от рецесии, както и политическа и финансова неустойчивост. Независимо от това МК „ Българска социалистическа партия за България “ резервира своята визия и решителност, тъй че Русе и общността ни да продължи да се развива. Сред главните цели, по които се работи и към този момент има действителни резултати са градската инфраструктура, комуналните действия, голям брой усъвършенствани и нови обществени услуги, както и значими въпроси за града на национално равнище.



„ Работихме интензивно, с цел да подобрим сензитивно комуналните услуги в града. През миналия мандат направихме общинските предприятия по-силни – наехме нови чиновници, повишихме възнагражденията и закупихме десетки нови машини. Създадохме и профилирана бригада за ремонт на тротоари, откакто години наред липсваха нужните експерти. Така възстановихме емблематични за Русе места – градинките при Американското пазарче и зад площад Дунав, шадравана пред НЧ „ Захари Стоянов “. Завършихме огромния ремонт на алеите и осветлението в Парка на възрожденците и ремонтирахме междублоковите пространства на повече от 90 блока и кооперации в другите квартали. Вярвам, че комуналните действия е належащо да бъдат общински, а не поверени на външни компании. Така имаме опция за доста по-голям надзор на качеството и навременното осъществяване на дилемите. Опитът и ясната визия ни дава увереността, че имаме верния метод да продължим да развиваме прелестния ни Русе в съвременен и интелигентен град. “, сподели Иван Иванов, ръководител на групата съветници на МК „ Българска социалистическа партия за България през миналия мандат и претендент от листата в актуалните локални избори.

„ Не би трябвало да забравяме и инфраструктурата на града, която не беше подобрявана години наред. Успешно извършихме десетки поправки на занемарени общински пространства и здания, пенсионерски клубове, читалища, културни институти, детски градини и ясли. Завършихме сполучливо започнатите преди нас рискови инфраструктурни планове с европейско финансиране – рехабилитацията на бул. „ Липник “, „ Трети март “ и Сарайския мост, ремонта на Пантеона, построяването на кейовата стена, рехабилитацията на кея. Осигурихме над 22 млн. лева общинско, национално и кредитно финансиране за огромната стратегия за асфалтиране. Активно работим за възстановяване на средата в кварталите, където не бе ремонтирано от години. Сключихме тристранни съглашения с ВиК и изпълнителите на Водния цикъл, по силата на които избрахме реализатори, и вършим главен ремонт на платната и тротоарите на 29 улици и сектори от улици в Русе и кварталите Средна кула и Долапите. Наша задача и обвързване е интензивно да работим и да подобряваме средата, в която живеем. “, разяснява Йовчо Смилов, претендент за общински консултант от листата на МК „ Българска социалистическа партия за България “ и консултант през миналия мандат в Общински съвет – Русе.

„ Социалните услуги са наш приоритет, тъй като знаем какъв брой е значимо хората да усещат поддръжка и да имат качествена помощ, без значение какъв е техния проблем. Подобрихме и увеличихме предлаганите услуги и сме първенци в тази област по брой и качество на държавно равнище. Създадохме нови способи на подкрепа– обществени жилища за работещи с ниски приходи, грижа за деца бежанци, за лица с деменция и с психологични увреждания, както и за възрастни с физически увреждания. На всеки третокласник в Русе към този момент е обезпечено от общината гратис образование по роботика и софтуерно шифроване в учебно заведение. Въведохме еднократна помощ при второ дете и близнаци и подкрепихме над 450 фамилии. Наша идея е да продължим и надградим към този момент сполучливо въведените практики, тъй че русенци да имат в наше лице един приближен сътрудник. “, добави Биляна Иванова, претендент за консултант от листата на МК „ Българска социалистическа партия за България “ и консултант през миналия мандат в Общински съвет – Русе.



„ Русенската идея е в нашите сърца. Чистотата на въздуха не е серпантина да бъде в основата на работата ни. По наше гледище „ Топлофикация Русе “ построи сероочистваща апаратура. Поставихме видеонаблюдение на евентуални промишлени замърсители. Създаден бе екологичен кадастър с подробна информация за предприятията и веществата, които влизат и излизат от тях. Заедно с русенци неколкократно спирахме несъответствуващи капиталови планове. Инициирахме срещи и успяхме да осигурим средства за основни планове, без значение от непрекъснато сменящите се държавни управления. Русе бе посочен и за най-хубавата локация за създаване на третия мост над Дунав – решение, търсено и мечтано от жителите и бизнеса години наред. С интензивността си привлякохме нови 4 международни компании в Русе. Многократно успяхме да спечелим директно финансиране от Европейската комисия и други наднационални фондове. Преди четири години дадохме старт, само че сме наясно още какъв брой доста работа имаме, с цел да подобрим качеството на живот на русенци. “, заключи Пламен Рашев, претендент за общински консултант от листата на МК „ Българска социалистическа партия за България “ и ръководител на Общинскисъвет на Българска социалистическа партия – Русе.

С Русе в сърцата обединени, претендентите за общински съветници на локалната коалиция застават пред своите съграждани с ясна задача – единни експерти, които посредством бистрота и честност, работят за непрестанното развиване на Северната столица на България.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР