Последната седмица на февруари започва с мъгли покрай някои водоеми,

...
Последната седмица на февруари започва с мъгли покрай някои водоеми,
Коментари Харесай

Февруари ще си отиде със сняг

Последната седмица на февруари стартира с мъгли около някои водоеми, в котловините и низините. В понеделник въпреки всичко денят ще е безоблачен в часовете до обяд съвсем над цялата страна. Едва по здрач в регионите на северозапад облаците ще станат повече с наклонност да превали едва до среднощ. Дневните температури ще са по-високи от тези в неделя и ще се двоумят сред 15 и 20 градуса, оповестява Нова телевизия.

В планините ще е прохладно с по-силни пориви в масивите на запад. Валежи са вероятни по здрач, само че ще са относително слаби от дъжд, а температурите ще са в интервала от 3 до 10 градуса.

През нощта и в ранните часове във вторник над страната ще нахлува по-студен въздух, а в Адриатическо море ще се нарежда зона с ниско атмосферно налягане. Ще стартират превалявания от дъжд, които следобяд и вечерта ще обзет съвсем цяла България. С понижаването на температурите в планините и към масивите на Западна България дъждът ще се обърне в сняг.

В сряда още веднъж ще има превалявания - в западните региони най-вече от сняг, на изток - дъжд. Първоначалните прогнози са за снежна завивка към четвъртък сутринта до 10 сантиметра в някои равнинни региони и над 20 в планините на Югозапад.

Около средата на седмицата дневните температури ще са осезаемо по-ниски - в интервала 5-10 градуса, а вятърът ще основава чувство за студено време. Слънцето ще се покаже по-трайно в петък, когато и температурите ще отбележат леко покачване.

Предварителните прогнози сочат допустимо образуване на още един средиземноморски циклон в самия завършек на февруари, още веднъж с превалявания от дъжд и сняг.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР