Последната жертва на лихварската дейност на Петър Александров, обвиняем за

...
Последната жертва на лихварската дейност на Петър Александров, обвиняем за
Коментари Харесай

Проговори последната жертва на лихварска дейност на Петър Александров

Последната жертва на лихварската активност на Петър Александров, обвинен за убийството на Кирил Русев и наследник на починалия някогашен финансов министър Стоян Александров проговори пред bTV. 

Бизнес дамата е взела заем против рента от Стоян Александров. Теменуга Стойчева комуникира само със сина му Петър. По думите ѝ с подправени документи, насила и закани, той ѝ лишава ресторант за близо 1 млн. евро. Ден преди убийството на Кирил Русев, тя търси полицията за помощ. 

За да купи имот за строителство на жилищна кооперация, през 2018 година Теменуга Стойчева взима заем от Стоян Александров и ипотекира ресторант за 950 000 евро като гаранция.

„ Първоначалната ни спогодба беше да е 10% рента, само че до момента в който стигнем от центъра до неговия офис, сподели, че татко му се обадил и тя към този момент била 11%. За 20 минути лихвата се повиши с 1%, а наказателната рента е безобразна “, споделя дамата.

„ Аз съм обект на 4 години тормоз, от 2019 година тормоз, с цел да открадне парцелите ми, да открадне труда ми “, споделя дамата.

До момента дамата е изгубила ресторанта, още един парцел и е платила над 200 000 лева лихви. А ден преди убийството на Кирил Русев схваща, че поради задължения към Александров в първокласен парцел от 500 квадрата ще влиза частен правосъден реализатор, макар че не е ипотекиран. Затова търси полицията. След намесата на Столична дирекция на вътрешните работи е наложена забрана върху парцела.

Междувременно трима гранични служители на реда са отстранени, до момента в който се обясни по какъв начин на 4 януари обвинените за убийството на Кирил Русев са напуснали България към Сърбия с персоналната карта на убития. Отстранени са чиновниците, които са били на промяна в този миг.

Според разследващите физическият причинител на убийството е Александър Кинов, а оръжието най-вероятно е на Александров. И двамата обвинени не престават да мълчат пред проверяващите.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР