Последната година и половина изправи човечеството пред най-голямото предизвикателство -

...
Последната година и половина изправи човечеството пред най-голямото предизвикателство -
Коментари Харесай

Открийте индийската наука за дълголетие и здраве

Последната година и половина изправи човечеството пред най-голямото предизвикателство - на тестване бяха сложени здравните системи на съвсем всички страни по земното кълбо. Все повече си даваме сметка, че с цел да се усещаме и да изглеждаме добре, е значимо да се грижим за себе си, а това си желае несъмнено време и старания. Навиците ни от предишното да се рахождаме заболели и да неглижираме тялото и духа си, просто няма по какъв начин да работят за в бъдеще.

Затова и от ден на ден хора започнаха да обръщат внимание на личните си потребности и да поставят повече грижи за личното си здраве.

(© ayurvedabansko.bg)

История и преимущества на обичайното лекуване с аюрведа

Аюрведа води началото си от един от основополагащите текст в древноиндийската философия - упаведите. Тези монументи са основата, върху която се построява цялата просвета на Индийския субконтинент.

Натурални лекове и профилактика

Природата през днешния ден е ентусиазъм за актуалната фармакология, която създава разнообразни медикаменти въз основата на естествени съставки, а също се пробва да реализира и синтетични еквиваленти на потребните субстанции. При натуралните лечения по начало страничните резултати са много по-малко. Най-хубавото е, че множеството от тях добре се комбинират и с предписани препарати от стандартната медицина.

Една чудесна философия, съгласно която лекуването и профилактиката се правят с напълно натурални съставки и способи. Нека се срещнем от близко с главните положения в индийската обичайната медицина.

(© ayurvedabansko.bg)

Йога

Аюрведа познава значимостта на придвижването за нашето здравословно положение. За тази цел се предлагат постоянни йога практики. Ако до момента не сте се занимавали, добре е да започнете най-малко първоначално с преподавател, тъй като в противоположен случай рискувате да си навредите, правейки асаните неправилно. Когато станете по-самостоятелни, ще можете да учестите практиките и да се занимавате и сами.

Упражненията за здраве, наречени мудри

Мудрите са медитативни техники от йога и аюрведа, които също можете да включите в своята ежедневна процедура. Те съставляват жестове с дланите и пръстите ръцете и са извънредно потребни за салдото на енергийното тяло. Практикуването на меруданда мудра, да вземем за пример, работи за укрепване на имунната система. Много положителни резултати се реализират изключително в случай че комбинираме с дихателни техники от пранаяма йога.

Терапия с цветове

В аюрведа се ползват и някои по-нетрадиционни способи на лекуване, като да вземем за пример цветотерапията, наричана още хромотерапия. Съществуват редица изследвания, доказващи нейната успеваемост за стимулация на сетивата и лекуване по този метод на разнообразни болести.

(© ayurvedabansko.bg)

Хранене съгласно разпоредбите на аюрведа за здравословен живот

Силата на индийската кухня се крие в употребяваните от нея съставки - канела, индийско орехче, джинджифил, куркума, анасон, босилек и доста други.

Холистичен метод

Лечението с индийската медицина е холистично. Това ще рече, че тя се концентрира върху нашето изцяло създание, освен физическото ни, само че също и нашето енергийно тяло, нашия дух.

По-млади, по-красиви и по-щастливи

Много скоро откакто стартираме да се занимаваме с аюрведа, евентуално ще забележите, че се чувствате по-свежи и по-млади отвсякога. Именно там се крие повода за това, че индийските билки, масла и разтривки са въодушевили не една козметична серия на огромните марки.

(© ayurvedabansko.bg)

Съображения за сигурност

Аюрведа по начало не дава странични резултати, в случай че е вярно дозиран и селекциониран съответният лек или способ на лекуване. Бъдете сигурни, че приемате предписания единствено от сертифицирани експерти по тематиката.

Как можем да намерим подобаващия за нас аюрведа лек?

Най-добре е, преди да се обърнем към аюрведа терапиите, да разгледаме положението си от позиция на стандартната медицина от Запада. Консултирайки се с лекуващия си доктор и излагайки му нашите проекти за лекуване с методите на източната философия, можем да си спестим някои евентуални неприятности след това. Добре е да си създадем и една серия рутинни проучвания, с които да научим повече за биохомичния баланс на нашия организъм.

Всичко за индийските лекове можете да научите в клиниката “Аюрведа ”, която работи за вас в Банско.

Снимки: ayurvedabansko.bg

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР