Последната част от новоизграждащия се мост в Генуа, проектиран от

...
Последната част от новоизграждащия се мост в Генуа, проектиран от
Коментари Харесай

Монтираха последната част от новия мост в Генуа на мястото на падналия

Последната част от новоизграждащия се мост в Генуа, планиран от архитекта Ренцо Пиано, през днешния ден беше конфигурирана на тържествена гала, на която участва италианският министър председател Джузепе Конте, съобщи АНСА.

Новият виадукт се издига на мястото на моста "Моранди ", който рухна на 14 август 2018 година и лиши живота на 43 души.

Издигането на последния сегмент стана под звука на корабни сирени, след което Конте произнесе тирада.

"Държавата в никакъв случай не изостави Генуа ", съобщи той и напомни, че управляващите са поели този ангажимент незабавно след рухването на моста "Моранди ", тъй като "подобни нещастия не би трябвало в никакъв случай да се повтарят ".

За новия мост Конте сподели, че свързва значима пътна артерия, водеща до самото сърце на града.

На церемонията участва и кметът на Генуа Марко Бучи, който напомни, че с инсталирането на последния сегмент работата по новия мост не е завършила и той не е дефинитивно приключен.

"Но през днешния ден аз мога да кажа, че тази линия стомана най-сетне свързва двете елементи на долината ", съобщи Бучи.

Джовани Тоти, губернаторът на региона Лигурия, в която се намира Генуа, сподели, че новият мост е "символ на рестартирането на Италия след изолацията и блокадата поради ковид ".

Последният сектор от моста е с дължина 44 метра и тегло към 800 тона. Той беше закрепен на 40-метрови подпори. Новият виадукт е с дължина 1067 метра и има 19 сектора. За построяването му са употребявани 17 500 тона стомана.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР