Последната българска участничка на Европейското първенство по лека атлетика в

...
Последната българска участничка на Европейското първенство по лека атлетика в
Коментари Харесай

Ивет атакува медал от трети коридор

Последната българска участничка на Европейското състезание по лека атлетика в Берлин – Ивет Лалова-Колио ще нападна орден на 200 метра довечера в 21:45 часа българско време.

Сребърната медалистка на 100 и 200 метра от предходния континентален конгрес в Амстердам преди две години ще бяга в трети кулоар. 34-годишната спринтьорка е в добра позиция, защото пред нея са европейската рекордьорка Дафне Схипърс (четвърти коридор) и актуалната шампионка и суперфаворитка за купата Дина Ашър-Смит (пети коридор), които може да “издърпат “ Ивет към отличие. Третата в европейската класация за сезона Джамиле Самюел (Холандия) с 22.37 сек е в шести кулоар. Останалите финалистки на 200 метра са представителката на домакините Лаура Мюлер, Бианка Уилямс (Великобритания), Бет Добин (Великобритания) и Муджинга Камбунджи (Швейцария).

Вчера Ивет се класира за финала, откакто приключи втора след Ашър-Смит в своя полуфинал с 22.65 сек. През сезона най-хубавото й достижение е 22.63 сек, а персоналният й връх е 22.32 сек.

РАЯ ИВАНОВА, делегат на Sportal.bg в Берлин
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР