Последната актуализация на операционната система iOS 17 въведе полезна функция,

...
Последната актуализация на операционната система iOS 17 въведе полезна функция,
Коментари Харесай

В iOS 17 се появи функцията за защита на очите Screen Distance: какво представлява и как работи?

Последната актуализация на операционната система iOS 17 вкара потребна функционалност, наречена Screen Distance. Тя стана налична в iPhone и iPad.

Според разработчиците, нововъведението ще помогне за отбрана на очите от отмалялост и попречване на развиването на късогледство при продължителна приложимост на мобилното устройство. Тази функционалност ще бъде изключително потребна за по-младото потомство.

Функцията мери дистанцията сред лицето на потребителя и екрана. За задачата се употребява камерата на смарт телефона или таблета. Всички данни остават на устройството и не се трансферират на никое място.

Можете да активирате отбрана на очите в iPhone или iPad с Face ID. Трябва да отидете в „ Настройки “, да изберете Screen Time и по-късно Screen Distance. След активирането на функционалността, устройството, в случай че откри, че лицето е прекомерно покрай екрана, ще покаже уведомление с молба да го отдалечите.

Кои устройства поддържат новата алтернатива?

Нововъведението Разстояние до екрана работи с помощта на модула TrueDepth. Тази система от камери и датчици е налична единствено на устройствата с Face ID. Предната камера не се употребява, когато опцията работи.

Screen Distance ще работи на всички iPhone, които поддържат iOS 17, като се изключи iPhone SE 2-ро и 3-то потомство. Опцията ще стане налична и за таблетите iPad Pro с Face ID.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР