Последна консултация при президента Румен Радев. На Дондуков 2 пристигнаха

...
Последна консултация при президента Румен Радев. На Дондуков 2 пристигнаха
Коментари Харесай

ИТН при президента: Този парламент няма никакъв смисъл

Последна консултация при президента Румен Радев. На „ Дондуков ” 2 дойдоха ръководителят на ПГ на „ ИТН ” Тошко Йорданов, зам.-председателят на парламентарната група на групировката Ивайло Вълчев и секретарят на ПГ на ИТН Станислав Балабанов.
Прочетете още
„ Да следим договарянията сред сегашните „ несглобкаджийски ” сътрудници е мощно казано. Защото те се организират зад някакви затворени порти. Това не са открити и почтени договаряния, както се декларира от Политическа партия. Това е някакъв подмолен пазарлък на тематика постове, пари и регулатори. Което е непоносимо. Следим гнусотията, която се случва. Но не и самите договаряния, тъй като ние не сме в тях ”, уточни Йорданов пред президента.

По думите му актуалният парламент е привършен с момента на „ съставянето на държавното управление по този метод ”. „ Между две политически обединения, с поддръжка на трета, които излъгаха гласоподавателите си. Самото „ забременяване ” на това ръководство беше порочно и още тогава Народното събрание изчерпа наличието си ”, сподели още председателят на ПГ на Има Такъв Народ. 

„ Резултата го видяхте всички – девет месеца по-късно. Няма закон, който да не е изменен четири или пет пъти. Едни извънредно нездравословни промени в Конституцията. Част от тях бяха направени, просто тъй като сте вие (обърна се към президента). Те не разсъждават за цената на президентската институция, а с хора – къде е мой човек и къде – не. Политическата въртележка в един миг се сменя и тогава хора, които са приели мракобесни закони, могат да получат същото ”, съобщи Йорданов.

Той е безапелационен, че в 49-ото Народно заседание „ няма никакъв смисъл ” и е най-добре да се отиде на предварителни избори. „ Ние имаме визия по какъв начин би трябвало да се ръководи България. За нас верният метод е експертно държавно управление, с необятна парламентарна поддръжка. И партиите да си носят отговорността за специалистите, които са показали ”, счита Йорданов.

„ Ако си представим, че тези хора, които сега са се събрали и договарят, те договарят не за основаването на нещо ново и работещо. По-скоро ни наподобяват на роднините, които са се събрали в болничната стая, с цел да решат през днешния ден ли да спрат животоподдържащите системи, или да ги оставят да поработят още малко ”, отговори Вълчев за това дали виждат капацитет за основаването на нещо ново в границите на актуалното Народно заседание.

Президентът към този момент одобри за диалози на „ Дондуков ” 2 представители на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, Движение за права и свободи, „ Възраждане ” и БСП. До процедурата се стигна, откакто министър председателят Николай Денков подаде оставка във вторник предходната седмица, а в сряда Народното събрание я одобри единомислещо. Това беше контрактувано още преди 9 месеца, с цел да може Денков да отстъпи мястото си на Мария Габриел в границите на ротацията сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР