Посланиците на страните от Европейския съюз ще заседават тази вечер

...
Посланиците на страните от Европейския съюз ще заседават тази вечер
Коментари Харесай

Посланиците на ЕС ще обсъдят френското предложение за сваляне на ветото над РСМ

Посланиците на страните от Европейския съюз ще заседават довечера в Люксембург, с цел да обсъдят френското предложение за разрешаване на разногласието сред България и Северна Македония и започването на договаряния за участие със Скопие и Тирана, заяви Българска национална телевизия.

Позицията на България по преговорната рамка, препоръчана от френското председателство, се чака да бъде изразена от Външната комисия на Народното събрание, откакто на 15 юни държавното управление одобри всички решения, свързани със разногласието със Северна Македония, да се взимат от българските народни представители. Все още обаче не е планувано съвещание на Комисията по външна политика.

Ако довечера България показа позитивна позиция по предложенията на френското председателство, се чака на следващия ден на съвещанието на Съвета по общи въпроси да бъдат утвърдени преговорните рамки и съпътстващите ги документи, а на срещата на върха за Западните Балкани в четвъртък да бъдат утвърдени датите за започване на договарянията.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР