Посланиците на държавите от ЕС включиха на вчерашното си заседание

...
Посланиците на държавите от ЕС включиха на вчерашното си заседание
Коментари Харесай

“Нощните вълци“ на Путин влязоха в черните списъци на Европа

Посланиците на страните от Европейски Съюз включиха на вчерашното си съвещание в санкционните описи водачите на прокремълския рокерски клуб " Нощни вълци " и не разрешиха достъп до европейска земя на неговите мотоциклетисти, заяви през днешния ден основаното в Брюксел електронно издание " ЕЮ Обзървър ". Публикацията показва, че " вълците " имат представителства в България, Словакия и Западните Балкани (Северна Македония и Сърбия - б.р.). Според съветската Уикипедия техни клонове са открити също в Германия и Латвия.

Поименно възбраната визира ръководителя на клуба Алексадър Залдостанов (69-годишен, по прякор " Хирурга " ), който е посочен като доближен на съветския президент Владимир Путин и като уредник на мотопоходи в Европа, провокирали отвращение в Полша и други страни. Той е посочен като уредник на пропагандни сборища в Крим, където е наричал Запада като сатанинска мощ, похитила Киев. Санкциониран е също словакът Йозеф Хамбалек, който се показва за " президент на европейския клон " на клуба.

Ултранационалисти от " Нощни вълци " вземат участие като доброволци във войната в Украйна и правят диверсионни акции. Клубът получава финансиране от съветската страна, която предизвиква неговите " патриотични " изяви.
Членове на мотоклуба са посещавали България през 2016 и 2019 година Срещали са се със симпатизанти в Руския културно-информационен център в София, където са били представяни като носители на обичайна съветска просвета.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР