Посланикът на Венецуела у нас обвини САЩ, Европейския съюз и

...
Посланикът на Венецуела у нас обвини САЩ, Европейския съюз и
Коментари Харесай

Посланикът на Венецуела обвини САЩ, ЕС и Колумбия за кризата

Посланикът на Венецуела у нас упрекна Съединени американски щати, Европейския съюз и Колумбия за рецесията в страната си.

Г-жа Ориета Капони, която гостува в Българска национална телевизия призна, че страната й е в икономическа рецесия, само че съгласно нея тя се дължи на глобите на Съединени американски щати и Европа към Венецуела. В европейски и американски банки са блокирани над един милиард и половина $ венецуелски пари, съобщи тя и разяснява, че в случай че тези пари, които принадлежат на венецуелския народ, бъдат освободени, икономическата обстановка внезапно ще се усъвършенства.

Коментарът й за аргументите за рецесията беше в отговор на графика, която водещият Емил Кошлуков сподели. На нея се вижда, че инфлацията е скочила неведнъж в последните години, а 83% от популацията на страната живее в беднотия.

Като различен провинен за рецесията в страната си госпожа Капони дефинира прилежащата Колумбия. Според нея Колумбия всеобщо изкупува субсидирани венецуелски артикули и спекулативно ги продава на повишени 3-4 пъти цени. Като илюстрация какъв брой е зле Колумбия спрямо Венецуела, тя посочи, че във Венецуела живеят 6 милиона колумбийски жители, които надали биха стояли в страната й, в случай че тя беше по-зле от Колумбия.

Посланик Капони назова " подправени вести " множеството от нещата, които се пишат в европейските медии за страната й. Тя сподели фотография, оповестена в редица огромни издания, за която се твърди, че това са филантропични помощи за Венецуела. На друга фотография обаче се вижда добре, че това е остаряла фотография от доставка на филантропични помощи за Сирия.

Според посланика Съединени американски щати и няколко страни от Европа се пробват да показват своята позиция като мнение на целия свят, а в това време по-голям брой страни от света поддържат настоящият президент Мадуро.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР