Посланикът на Съединените американски щати в България Ерик Рубин призова

...
Посланикът на Съединените американски щати в България Ерик Рубин призова
Коментари Харесай

САЩ към България: Подкрепете британците

Посланикът на Съединените американски щати в България Ерик Рубин прикани България да поддържа Англия и да се причисли към другите страни от Европейския съюз, които изгониха съветски дипломати поради случая „ Скрипал “. Според дипломата би трябвало да има обединяване по този въпрос от страните в европейския блок.

„ Мисля, че обединеният отговор на Съединените щати, Eвропейския съюз и други страни по света е симптом за сериозността на тази обстановка. Мисля, че най-важното е да се даде явен знак, че нашите страни са дружно в поддръжката си за Англия “, съобщи американският дипломат в София.

„ И отговорът тук в България също показва поддръжка. Мисля, че е значимо, че всички ние сме обединени дружно в този отговор “, уточни дипломатът.

Заради отравянето на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал сред Лондон и Москва настъпи дипломатическа рецесия. Британските служби експулсираха съветски дипломати, а в символ на съпричастност същото направиха доста съдружници на страната. Русия отхвърля да има виновност по случая.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР