Посланикът на Руската федерация в Румъния Валерий Кузмин заяви, че

...
Посланикът на Руската федерация в Румъния Валерий Кузмин заяви, че
Коментари Харесай

Руският посланик в Букурещ за инцидента: Това е фактически терористичен акт

Посланикът на Руската федерация в Румъния Валерий Кузмин съобщи, че случаят с автомобила, който се блъсна тази заран в оградата на посолството, може да бъде наименуван "фактически терористичен акт ", оповестиха ТАСС и

"Тази заран бе осъществен в действителност терористичен акт, въпреки да има доста условия, които вършат този случай сложен за схващане ", сподели посланикът за телевизия Русия-24.

Кузмин добави, че посолството на Русия в Румъния нееднократно е получавало директни закани. Атмосферата, която последователно се основава тук, е доста напрегната. Посолството е получавало нееднократно директни закани по електронната поща за взривяване, за възмездие, и по този начин нататък, сподели той.

Пожар избухна тази заран покрай посолството на Руската федерация в Букурещ, откакто автомобил се заби в оградата и се възпламени.

Близки до следствието източници са декларирали за румънската телевизия Джиджи 24, че най-вероятно става дума за умишлен акт. Предполага се, че водачът се е насочил непосредствено към входната врата и се е блъснал в оградата.

Руското посолство в Букурещ сервира по-рано съболезнования на фамилията на водача, който блъсна автомобила си в оградата на посолството, съобщи Асошиейтед прес.

"Трябва да заявим със страдание, че каквито и да са претекстовете на лидера, няма подозрение, че той е направил този акт под въздействието на детонацията от антируска нервност по отношение на инсценираната провокация в град Буча ", се показва в известие на дипломатическата задача.

Посолството съобщи, че никой чиновник не е потърпевш.

Агенцията отбелязва, че случаят идва дни откакто украинският президент Володимир Зеленски приказва пред румънския парламент. Във видеообръщението си в понеделник той дефинира избиването на цивилни в град Буча като "военно закононарушение " и прикани за по-строги наказания против Русия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР