Посланикът на Руската федерация в Букурещ Валери Кузмин бе повикан

...
Посланикът на Руската федерация в Букурещ Валери Кузмин бе повикан
Коментари Харесай

Румъния привика руския посланик


Посланикът на Руската федерация в Букурещ Валери Кузмин бе извикан в министерството на външните работи на Румъния, където през днешния ден се срещна с държавния секретар по стратегическите въпроси Юлиан Фота, съобщи организация Аджерпрес.

Министърът на външните работи Богдан Ауреску е наредил съветският посланик да бъде извикан на диалог, откакто на уеб страницата на дипломатическото посланичество бе оповестена публикация със заглавие " За лаенето на НАТО по границите на Русия и главния източник на дезинформация в света ", както и поради други изказвания на посолството.

По време на срещата румънският държавен секретар е обърнал внимание на " неприемливото " неведнъж потребление на " неудобен, афектиран и провокативен " език по адрес на Румъния и НАТО – съюз, в който Румъния членува " вследствие на свое демократично решение ".

На срещата е било припомнено, че на 22 април министерството на външните работи на Румъния е изпратило нота, в която документално и изрично е било изразено противоречие с изказванията, оповестени на уеб страницата на съветската дипломатическа задача по отношение на войната в Украйна (текст, озаглавен " За войната и мира в Украйна " ).

Румънският формален представител е обърнал внимание на " нечовешкия и несъответствуващ на действителността метод ", по който се разказва войната в Украйна, " за която съветската страна носи цялостна отговорност ", и още веднъж е призовал за оптималната въздържаност в обществения метод по този въпрос, като се заобикалят провокативните настройки и послания от страна на съветското посолство.

Държавният секретар още веднъж е предизвестил съветската страна, че това държание отразява " поредно неконструктивен метод към двустранните връзки от страна на посолството " и е изискал обществените известия на задачата да останат в границите, избрани от Виенската спогодба за дипломатическите връзки от 1961 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР