Британското военно разузнаване съобщава в последния си доклад за развитието

...
Британското военно разузнаване съобщава в последния си доклад за развитието
Коментари Харесай

Британското разузнаване съобщава за ограничен руски пробив край Часов Яр

Британското военно разузнаване оповестява в последния си отчет за развиването на бойните дейности, че руските сили може да са постигнали това, което назовава " стеснен пробив " в източните околности на Часов Яр.

Руската войска по всяка възможност е превзела и село Ивановское, което се намира на юг от Часов Яр, пишат английските военни.

Тежките боеве не престават в градските региони, се споделя в отчета.

В същото време съветските войски най-вероятно ще останат от източната страна на канала, който минава през Часов Яр и служи като спънка за настъплението, пише  news.bg.

Британското военно разузнаване отбелязва, че съветската войска употребява пехотни елементи за настъплението в Часов Яр, чиито загуби остават огромни. Украинските въоръжени сили също оповестяват, че обитаемият регион е подложен на артилерийски удари, включително с потребление на термобарични муниции.

" Часов Яр евентуално ще съставлява значима цел за Русия поради стратегическото си местонахождение на платото, както и потреблението му в предишното като логистичен център за украинските въоръжени сили ", пишат създателите на отчета.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР