Посланикът на Русия в Сърбия Александър Чепурин във вторник заяви,

...
Посланикът на Русия в Сърбия Александър Чепурин във вторник заяви,
Коментари Харесай

Мистерия около Путин в Сърбия: Идва ли или не идва?

Посланикът на Русия в Сърбия Александър Чепурин във вторник съобщи, че през октомври или ноември в Белград ще дойде съветският президент Владимир Путин. Говорителят на президента Песков обаче не даде прецизен отговор дали президентът ще върви в Сърбия. " Не, към този момент не “, съобщи несигурно той в отговор на въпрос дали са ясни съответните периоди, в които визитата може да се състои. Песков дори не е удостоверил дали е почнала подготовката за такова пътешестване. " Засега не е ясно “, съобщи представителят на Кремъл.

По-рано посланикът на Русия в Сърбия Александър Чепурин съобщи пред публицистите: " Ние имаме положителни политически връзки и чакаме тук в Сърбия президента Путин през октомври или ноември “. По думите на дипломата, на посещаване в Сърбия щели да дойдат стотици представители на съветската политика и бизнес кръговете.

В Сърбия на няколко пъти излизаха известия, че Путин се чака да посети Белград през ноември по случай 100-годишнината от успеха на Антантата в Първата международна война. По-рано и президентът на Сърбия Вучич съобщи, че Путин е приел поканата му да посети Белград до края на годината.

 

Вучич, напомня ТАСС, по-рано изрази вяра да се срещне с Владимир Путин два пъти тази есен, в това число преди неговата аудиенция в Сърбия, може би, в Москва. На собствен ред министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров съобщи по-рано, че визитата на Путин в Сърбия сега се приготвя интензивно.

По информация на белградския  в. " Вечерне новости “, сръбската страна разчита съветският президент да участва на военния церемониал в Белград по случай 100-годишнината от успеха на Сърбия в Първата международна война.

Точната дата на мероприятието към момента не е оповестена, отбелязва съветската организация, само че то би трябвало да се организира преди 11 ноември, когато подобен церемониал ще се състои в Париж.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР