Посланикът на русия у нас Елеонора Митрофанова поздрави българския народ

...
Посланикът на русия у нас Елеонора Митрофанова поздрави българския народ
Коментари Харесай

Посланикът на Русия у нас сравни българското освобождение с това на Донбас


Посланикът на русия у нас Елеонора Митрофанова поздрави българския народ по случай националния празник.

Тя направи отпратка към събитията преди 144 година и съобщи, че тези в Украйна сега се възприемат от множеството от нейните сънародници по същия метод – " като обективна, от дълго време закъсняла акция за отбрана на народа на Донбас от нацисткия киевски режим, който в продължение на 8 години безсистемно убиваше цивилни жители ".



„ Многобройните опити за разрешаване на спора по дипломатически път се провалят. Вместо да се вслушат в мнението на жителите на Донецката и Луганската национални републики, те оказват напън върху украинските управляващи да съблюдават споразуменията от Минск “, сподели Елеонора Митрофанова.

Тя споделя още, че западните страни са траяли да въоръжават фашистките украински групировки, подтиквайки ги да подхващат решителни дейности против цивилното население в Донбас.

„ Това е недопустимо и опонира на нашите християнски полезности. На този ден бих желала да прикани българските жители да мислят и да гледат на събитията в Украйна с взор, който не е мъгляв от антируската агитация “, прикани още Митрофанова.

По думите ѝ в Украйна се организира специфична военна интервенция и се прави денацификация на " незаконната киевска власт, която от 2014 година води война със личния си народ ". Руският дипломат напомни, че в своята история Русия в никакъв случай не е започвала войни, а ги е прекратявала.

" Убедени сме, че нашата идея е вярна ", приключи Елеонора Митрофанова и още веднъж поздрави българите за празника.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР