Посланикът на Русия Елеонора Митрофанова и временно управляващият посолството на

...
Посланикът на Русия Елеонора Митрофанова и временно управляващият посолството на
Коментари Харесай

Посланиците на Русия и Беларус не са поканени на тържественото заседание на новия парламент

Посланикът на Русия Елеонора Митрофанова и краткотрайно ръководещият посолството на Беларус Никита Лешуков не участват в листата на формалните посетители на тържественото съвещание на новия 49-ти парламент. Това потвърдиха за Euronews Bulgaria от администрацията на Народното събрание, като подчертаха, че описът не е променян от предишния октомври, когато бе открит предходният 48-и парламент и когато се заформи спор сред обединенията в него дали дипломат Митрофанова да бъде поканена. В последна сметка бе решено да не се прави.

Новите депутати ще съберат в сряда, 12 април, а междинната възраст на депутатите в 49-ия парламент е към 46 години, 58 от тях са дами, заяви за Българска телеграфна агенция представителят на Централната изборна комисия Росица Матева.

Абсолютно същата е била броя на дамите и в предходното 48-о Народно заседание, уточни Матева. Мъжете и тогава, и в този момент са 182-ма от 240 народни представители.

Най-възрастният народен представител и в този парламент е Вежди Рашидов, заяви Росица Матева. По Конституция най-възрастният присъстващ депутат открива първото съвещание на новоизбраното Народно заседание.

Рашидов беше определен за ръководител на 48-ия парламент след три дни несполучливи опита политическите сили да реализират консенсус кой да заеме този пост.

Най-младият народен представител в новото 49-ото Народно заседание е Георги Кръстев от ГЕРБ-СДС, роден през 1999 година, заяви Матева. Кръстев влиза в Народното събрание като депутат от Русе.  
Този път водачът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов ще постави клетва като народен представител. Председателят на „ ИТН “ Станислав Трифонов се отхвърли да е депутат в 49-ото Народно събрание.

Ветеранът с най-дълъг стаж в Народното събрание е Рамадан Аталай от Движение за права и свободи, още веднъж ще бъде народен представител от Пловдив област, като това ще е неговият 12-ти парламент.

В новия парламент Народно събрание ГЕРБ-СДС получава 69 мандата, коалиция „ Продължаваме Промяната - Демократична България “ ще има общо 64 -ма народни представители. Партия „ Възраждане “ ще бъде с 37 депутати, Движение за права и свободи - с 36 мандата. Депутатите на „ Българска социалистическа партия за България “ ще бъдат 23-ма, а на „ ИТН “ - 11.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР