Посланикът на Франция Ерик Льобедел посети Монтана и се срещна

...
Посланикът на Франция Ерик Льобедел посети Монтана и се срещна
Коментари Харесай

Френският посланик гостува в Монтана

 frenski_poslanik_montana20181030c Посланикът на Франция Ерик Льобедел посети Монтана и се срещна с регионалният шеф Росен Белчев и кмета на общината Златко Живков. Визитата е едно от събитията, проведени по отношение на информационната тактика на българското европредседателство.

На срещата в община Монтана с изключение на домакините участваха националният представител Ирена Димова – член на групата за другарство България – Франция в Народното събрание, ръководителят на общинския съвет Иво Иванов, заместител регионалните шефове Нина Петкова и Цветко Цветков. Френският посланик бе осведомен с исторически, културни, обществени и стопански особености на района и общината. А той прикани кмета Живков да кандидатства с положителните практики на общината в ръководство на водите, енергийната успеваемост на постройките и устойчивото ръководство на битовите боклуци в състезанието „ Екообщина ”, който френското посолство провежда от три години.

Посланик Ерик Льобедел брачната половинка му Брижит Вала-Льобедел участваха на музикално поетична вечер в младежкия дом в Монтана. В рецитала „ Любов – пламък бял… ”, композиторът Росалин Наков и актьорите Симеон Владов и Боряна Йорданова показаха известни стихове от българската и френската любовна поезия, музикални тематики и песни от филми и мюзикъли. Дипломатът посети и Клисурския манастир и се срещна и беседва с възпитаници от регионалния град.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР