Посланикът на Европейския съюз (ЕС) в Скопие Дейвид Гир смята,

...
Посланикът на Европейския съюз (ЕС) в Скопие Дейвид Гир смята,
Коментари Харесай

ЕС: Перспективата за членство на Скопие не е под въпрос въпреки София

Посланикът на Европейския съюз (ЕС) в Скопие Дейвид Гир счита, че европейската вероятност на Северна Македония не е под въпрос след блокадата на България.

" Разбирам разочарованието в страната от последното закъснение на началото на договарянията за присъединение. Хората схващат, че Европейският съюз предлага най-хубавите вероятности за разцвет и непоклатимост, учредени на демократични полезности и господство на закона. Следователно те желаят договарянията да стартират съществено допустимо най-скоро ", разяснява Гир в изявление за EWB, представено от електронното издание на македонския вестник " Независен " и българската организация " Фокус ".

" В същото време не трябва да изпускаме от взор огромната картина. Първо, вероятността на Европейски Съюз за Северна Македония не е под въпрос. Точно противоположното. Само през последните няколко седмици чухме непреодолима и недвусмислена поддръжка за европейската интеграция на страната от европейските водачи както в Брюксел, по този начин и в държавите-членки на Европейски Съюз. Мястото на Северна Македония е в Европейски Съюз “.

Дипломатът счита, че предходните ръководи на Европейски Съюз са постигнали прогрес в опитите за премахването на блокадата на България (въпреки че София не е отстъпила от позицията си).

Той изрази вяра, че Скопие и София ще намерят взаимно задоволително съглашение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР