Послание на Свети Апостол Павла до римляни е библейска книга

...
Послание на Свети Апостол Павла до римляни е библейска книга
Коментари Харесай

Апостол Павел: Блажен е, който не осъжда себе си за това, що одобрява

" Послание на Свети Апостол Павла до римляни " е библейска книга от Новия завет. Текстът е едно от седемте послания на Павел, чиято достоверност не е поставяна под въпрос.

Посланието е написано на публикувания по това време гръцки акцент - койне, в Коринт от деятел Павел по време на третото му мисионерско пътешестване, към 56 година сл.Хр., преди още да стигне Рим като пандизчия, заради вярата си в Христос. Истините, които съдържа Светото писание, са предадени по метод, който мъчно може да бъде надминат през епохите.

Нека си напомним от кое място потегля всичко, за което през днешния ден тръбят със самочувствието на първооткриватели апологетите на мощния " ню ейдж " циклон и на редица други " нови " духовни учения. Любовта да бъде нелицемерна. Отвръщайте се от злото, прилепяйте се към положителното.Бъдете един към други нежни с братска обич, преваряйте се в почет един към други.В усърдието не бивайте мързеливи, духом бъдете пламенни, Господу служете.Бъдете радостни в вярата, в скръбта бивайте търпеливи, в молитвата - непрекъснати.Благославяйте вашите гонители - благославяйте, а не кълнете.Радвайте се с ония, които се радват, и плачете с ония, които плачат.Бъдете единомислени между тях. Не мислете за себе си високо, а носете се смирено. Недейте се има за мъдри.Не въздавайте никому зло за зло, а залягайте за това, що е положително пред всички индивиди.Ако е допустимо, доколкото зависи от вас, бъдете в мир с всички индивиди.Не отмъщавайте за себе си, възлюбени, а дайте място на Божия яд. Защото писано е: " отмъщението е Мое. Аз ще отплатя ", споделя Господ ".Ако врагът ти е гладен, нахрани го, в случай че е жаден, напой го.Не се оставяй да те надделява злото, само че надвивай злото с положително.И така, отдавайте всекиму, каквото сте длъжни: комуто налог - данък; комуто берия - берия; комуто боязън - страх; комуто чест - чест.Не дължете никому нищо, с изключение на взаимна обич, тъй като, който люби другиго, извършил е закона.Любовта не прави зло на близък.Настъпил е часът да се събудим към този момент от сън. Защото в този момент е по-близо до нас спасението, нежели когато повярвахме.Нощта се провали, а денят се приближи: да отхвърлим, впрочем, делата на мрака и да наденем оръжието на светлината.Всеки да постъпва, съгласно както е изцяло убеден в мозъка си.Никой от нас не живее за себе си и никой не умира за себе си.Нека не съдим към този момент един другиго, а по-добре съдете за това - да не поставяте на брата си препънка или сексапил.Нека търсим това, що служи за мир и взаимно наставление.Блажен е, който не осъжда себе си за това, що утвърждава.Ние, мощните, сме длъжни да понасяме немощите на слабите и не на себе си да угаждаме.Всеки от нас е задължен да угажда на близък в положителното, за наставление.И аз самичък съм убеден за вас, братя мои, че и вие сте цялостни с доброта, изпълнени сте с всяко знание и можете да наставлявате един другиго.Заповедите: „ Не прелюбодействай “; „ Не убивай “; „ Не кради “; „ Не пожелавай “; и която и да било друга заповед, се заключават в тези думи: „ Да обичаш близък си, както себе си. “ ...А Бог на мира да бъде с всички вас, амин.Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР