Посланичката на Русия в България Елеонора Митрофанова за пръв път

...
Посланичката на Русия в България Елеонора Митрофанова за пръв път
Коментари Харесай

Елеонора Митрофанова: България прекали, това е водевил

Посланичката на Русия в България Елеонора Митрофанова за пръв път разяснява абсурда, избухнал към това да бъде ли поканена на първото съвещание на Народното събрание на следващия ден. Пред ТАСС Митрофанова акцентира, че има резолюция на Европейския парламент, която предлага формалните контакти с съветските посланици да бъдат лимитирани.

Според Митрофанова обаче българските политици са прекалили, като са сложили въпроса в медиите.

" Имаше обща резолюция на Европейския парламент, в която се предлага съветските посланици да се изолират от публични политически контакти, доколкото е допустимо. Но това е рекомендация и всяка страна има право да вземе независимо решение.

България нахдвърли проекта, като повдигна тематиката в пресата - да се предложения ли Митрофанова на първото съвещание на Народното събрание или не. Тази история доста припомня на водевил ", разгласи Митрофанова.

Скандалът избухна, когато на първата организационна среща на партиите в новия парламент политиците не бяха единни по въпроса, издигнат от администрацията на Народното събрание. " Демократична България " се разгласи срещу това Митрофанова да бъде канена, като получи поддръжка от " Продължаваме промяната ". Когато въпросът стигна до медиите от ГЕРБ и Движение за права и свободи също обявиха, че са срещу тази покана.

В последна сметка бе решено Митрофанова и посланикът на Беларус да не бъдат измежду присъстващите на първото съвещание на новия парламент.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР