Посланичката на Италия в София, Н. Пр. Джузепина Дзара, взе

...
Посланичката на Италия в София, Н. Пр. Джузепина Дзара, взе
Коментари Харесай

Посланик Джузепина Дзара участва във форума „Каменният поток на времето“

Посланичката на Италия в София, Н. Пр. Джузепина Дзара, взе присъединяване във форума „ Каменният поток на времето “ Международна конференция България – Италия „ История и бъдеще – реституция на архитектура за обучение и просвета “ в град Брацигово, проведена от Камарата на архитектите, Камарата на строителите в България и Община Брацигово, взаимно с Посолството на Италия в София, Италианския културен институт в София и Конфиндустрия България. Партньори в плана са също Регионалният исторически музей в Пазарджик, Университетът по архитектура, строителство и геодезия и Националното съдружие на общините в Република България.

Форумът се организира от 26 юни до 2 юли с поредност от изложения, конференции, на практика семинари и културни събития, отдадени на недвижимото културно завещание, археологията и изкуствата. Темата на тазгодишното издание е италианско-българският продан, ориентиран към реставрацията и енергийната успеваемост на историческите здания със статут на недвижимо културно завещание.

В речта си Посланичката особено акцентира централното място и високите достижения на Италия в бранша на реновирането на постройките, част от културното завещание, като акцентира на значимостта на този мотив за шерването и сравняването на институционални модели и положителни практики за опазването и подобряването на културните полезности.

Посланичката също така посрещна в Брацигово делегацията от италиански специалисти, архитекти и инженери, представители на организацията CasaClima от Болцано, Assorestauro, Eurac Research и архитектурни бюра, които взеха присъединяване в презентации и кръгла маса на тематика „ Реновиране и енергийна успеваемост на постройките със статут на недвижимо културно завещание “.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР