Поскъпването на парното и топлата вода беше неизбежно. Цените, по

...
Поскъпването на парното и топлата вода беше неизбежно. Цените, по
Коментари Харесай

Експерт: Поскъпването на парното и топлата вода беше неизбежно

„ Поскъпването на парното и топлата вода беше неизбежно. Цените, по които се начисляваха фактурите на всички консуматори, бяха на равнище от, юли предходната година ”. Това съобщи в предаването „ Твоят ден ” Димитър Куюмджиев, бивш директор „ Сигурност на енергоснабдяването и ръководството на спешни обстановки ” в Министерството на енергетиката.

Куюмджиев разяснява, че при фрапантното покачване на цената на природния газ и след мораториума, разноските на топлофикационните сдружения са се нараснали.

„ Тази наклонност не е единствено в България, тя е в Европа и в целия свят. Всичко, обвързвано с горивата, нараства ”, разяснява Куюмджиев.

Според него топлофикациите би трябвало да мислят за подмяна на природния газ с различно гориво.

„ Частните топлофикации, като тези в Бургас и Враца, са инсталирали котли на биомаса. Това отчасти облекчава разхода на гориво. Единствено „ Топлофикация София ” буксува на едно равнище. Реализира план за милиони евро да обработва боклука на София за гориво, а това гориво не се употребява. Има терзания, че можело да замърсява естествената среда. Но има технологии, които заобикалят замърсяването ”, изясни Куюмджиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР