53-гoдишният Фpaнк Шнaйдep, който бeшe пoд дoмaшeн apecт във Фpaнция

...
53-гoдишният Фpaнк Шнaйдep, който бeшe пoд дoмaшeн apecт във Фpaнция
Коментари Харесай

Изчезналият Франк Шнайдер от пирамидата на Ружа Игнатова крие тайните на покровителите ѝ - влиятелни българи

53-гoдишният Фpaнк Шнaйдep, който бeшe пoд дoмaшeн apecт във Фpaнция в oчaквaнe нa eкcтpaдиция в CAЩ, нo изчeзнa безследно, до момента в който е с гривна на крайници, е имал уличаваща информация освен за Ружа Игнатова, само че и за авторитетни българи, които са помагали и са се възползвали от пирамидата OneCoin.   Това изказване изказа пред " 24 часа " юристът на жертвите на пирамидата OneCoin - Джонатан Леви.

Юристът разкрива, че в последните месеци подозрително преподписване на контракти и прекачване на компании може да уточни мястото, на което топшпионинът, консултант и дясна ръка на българката се укрива през днешния ден.

" Франк Шнайдер е някогашен началник на сигурността в фирмите на Ружа. Преди това е работил в тайните служби на Люксембург. Подсъдим е по делото против Ружа и останалите в Съединени американски щати. Беше арестуван във Франция през април 2021 година Съдът го остави под домакински арест с електронна гривна, само че две години по-късно мистериозно избяга с устройството и още се търси. Шнайдер стана доста приказлив пред пресата, преди да избяга от ареста си във Франция - споделя Леви пред медията ни. - Това е извънредно държание за някой, който е изправен пред 20 година в американски затвор, защото думите му могат да се смятат за самопризнание за виновност. Той е един от хората, които участваха в последния филм за Игнатова на Би Би Си. Когато даде изявлението, към този момент се водеше под домакински арест. Става въпрос за август 2022 година Месеци по-късно се изпари. Възможно е обаче всичко, което изяснява за убийството на Ружа, съветските й връзки и големите благосъстояния, които към момента стоят скрити и непотърсени в Азия, да е измама. Имайте поради, че Шнайдер писа в пояснения пред управляващите, че двама руснаци от лондонския офис на OneCoin (RavenR) са били значими и свързани с лица в родния му Люксембург. Оттук идва една от връзките на сънародничката ви с Русия. "

Шнайдер е в неопределеност от година. Следите му се губят на 16 май 2023 година Адвокат Леви твърди, че последните доказателства, с които разполагат управляващите, сочат, че Шнайдер се е появил в документи като шеф на записана в Индонезия компания, наречена White Orchid Management. Според регистрационните информации тя е основана през март 2020 година и се занимава с изкупуване, пласиране и отдаване чартърен на недвижими парцели. На 8 септември 2023 година (месеци след изгубването на Шнайдер - бел. ред.) акциите на компанията са били прехвърлени на съпругата и сина му, а той напуща позицията си на шеф. Юристът прецизира, че Индонезия е страна, която няма съглашение за екстрадиция със Съединени американски щати.

Друг любопитен миг е, че съгласно дубайски документи, предоставени на американските служби, Шнайдер е имал позволение да обитава до юли 2023 година в Обединените арабски емирства. Това му е разрешило законно влизане в Дубай в интервала, в който е избягал от домашния си арест във Франция. След изгубването на шефката му през 2017 година Шнайдер необезпокоявано е посещавал арабските емирства няколко пъти. Чрез приложение за фитнес, което записва тренировките, управляващите откриват, че той е бил в първокласния комплекс Palm Jumeirah (изкуствен остров с форма на палма с непрекъсната защита, ултраскъпи многоетажни жилищни здания, заведения за хранене и магазини - бел.ред.). На 21 март 2020 година е правил обиколки с колелото си по улиците. Документи по-късно ще покажат, че Шнайдер е закупил апартамент там за 2 млн. $ при започване на 2018 година Три години по-рано изгряващата звезда на сцената на криптовалутите - Ружа Игнатова, става притежател на мезонет в същия комплекс.

Според юрист Леви Шнайдер е разполагал с уличаваща информация освен за шефката си, само че и за лица, с които тя е общувала в България. Пред US управляващите отказал да уточни имената им, тъй като се страхувал.

" Хора, които са й помагали да развие бизнеса си, прали са парите си чрез OneCoin или са отговаряли за отбраната й - изяснява юристът. - Възможно е да има имена на известни българи в политиката, или други основни структури в страната ви, само че и имена на нарушители. Шнайдер е някогашен разузнавач в люксембургското разузнаване. Има специфични умения в наблюдението и е подслушвал чиновници в Люксембург по искане на президента. В случая с OneCoin е събрал и скрил неповторими доказателства за хора в измамата. Не знам дали има фотоси, само че записи - сигурно. Ако някой знае какво се е случило с Ружа, евентуално това е Франк Шнайдер, който не се скри, когато тя изчезна. Не направи опит да се укрие. Сякаш се усещаше предпазен. Късното му задържане в правосъдното произвеждане и последвалото бягство водят до доста въпроси без отговор. "

Според материали по делото за схемата OneCoin Шнайдер има обвиняване в измaмa и пpaнe нa пapи. Той бeшe apecтyвaн oт фpeнcкaтa пoлиция пpeз aпpил 2021 година, дoкaтo шoфиpa автомобила си, в който е дружно със ceмeйcтвoтo си. Задържането му се случи близo дo гpaницaтa c Люкceмбypг. Шнайдер прекapa ceдeм мeceцa в зaтвopa, пpeди дa бъдe пycнaт пoд дoмaшeн apecт.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР