Поскъпването на горивата и поройните дъждове станаха причина за поредното

...
Поскъпването на горивата и поройните дъждове станаха причина за поредното
Коментари Харесай

Горивата и дъждовете вдигат цената на хляба

Поскъпването на горивата и поройните дъждове станаха причина за следващото повишаване на хляба. В другите райони на страната цената на насъщния скочи приблизително с 10-15 ст. В Пазарджик повишаването е 15 стотинки, а в Хасково - с 10 стотинки.

Там към този момент всеобщият самун е близо 1 лев. Според специалисти от сектора към този миг няма основателна причина цената на насъщния да се вдигне, защото нарастването на тока и природния газ е от прекомерно скоро и производителите към момента не са платили сметките, с цел да схванат по какъв начин новите цени въздействат на приготвянето на хляба.

От Браншовия съюз на хлебопекарите и сладкарите обявиха, че тези стойности на хляба в Хасково и Пазарджик евентуално са дело на търговци, с цел да тестват пазара, а не на хлебопроизводители. Зърнопроизводителите пък се оплакват, че има региони в страната, в които реколтата от пшеница е мощно наранена поради дъждовете през миналите седмици и по тази причина тези до 300 лв. за звук пшеница, които сега се заплащат в Северна България, е допустимо да се повишат.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР