Поскъпнаха наемите в столицата:Наемите в София излетяха рекордно нагоре и

...
Поскъпнаха наемите в столицата:Наемите в София излетяха рекордно нагоре и
Коментари Харесай

По 2 бона достигнаха наемите в София

Поскъпнаха наемите в столицата:

Наемите в София излетяха рекордно нагоре и чукнаха 2 бона, сподели изследване на „ “.

Най-скъпо е в центъра, където за тристаен междинните месечни равнища вървят сред 1500 и 2000 лева

Има и дизайнерски многостайни жилища, за които би трябвало да се бръкнете с 12 000 евро.

Само за няколко месеца парцелите под аренда са вдигнали цената си с близо 200 евро, сочи информация в имотни организации.

Тузари
Най-големите тузари в столицата живеят към Докторския монумент, където наемът на жилища сега е приблизително 1044 евро на месец. Миналата година през декември същите жилища са били по 855 евро. Сред хитовите местоположения, където месечната сума за парцел се приближава до тази в централната част на София, са „ Малинова котловина “, „ Симеоново “, „ Драгалевци “ и регионът към Южния парк. Сред най-скъпите оферти е дизайнерски обзаведено жилище от 260 квадрата за 12 000 евро на месец. То е на 21-вия етаж, а в цената влизат 2 паркоместа и такса поддръжка, защото се намира в първокласен комплекс сред НДК и бул. „ Витоша “. Рекордьор по растеж на наемите е „ Връбница-2 “ до Северния парк, където единствено за 5 месеца междинният наем на тристаен е скочил от 180 евро през декември 2022 година до 417 евро през май 2023 година

Застой
Има и няколко квартала, в които цените са замръзнали от Коледа до момента. Сред тях са „ Люлин “ и „ Младост “, където апартамент с две спални, кухня и всекидневна върви надлежно към 308 евро и 332 евро. Има и три региона, в които никой не желае да живее.

Наемите там са най-ниски и са си същите, каквито са били и предходната година, разясниха брокери. Става дума за „ Толстой “, „ Орландовци “ и „ Обеля 1 “, където може да наемете тристаен за 285 евро – 250 евро. Според брокери най-трудно да се откри наемател в регионите с недобра популярност, каквито са точно тези три. Сред най-предпочитаните са кварталите наоколо до метрото и до паркове и градини. Остава наклонността най-скъпите квартали да бъдат в центъра на София и по Витошката яка, допълниха още сътрудници.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР