Пощенска станция в центъра на Париж се превърна във ферма.

...
Пощенска станция в центъра на Париж се превърна във ферма.
Коментари Харесай

Ферма на покрив в Париж

Пощенска станция в центъра на Париж се трансформира във плантация. На покрива на постройката чиновниците се грижат за земеделска продукция, гледат даже пилета. 30 пощенски чиновници отглеждат домати на покрива на постройката, в която работят. И това се случва в самото сърце на Париж. На 900 квадратни метра те се грижат и за няколко кокошки.

Корин Ленар, пощенски чиновник и доброволец във фермата: Може би малко домати и няколко ягоди вършат всекидневието ни по-приятно. Това ни оказва помощ да се доближим до природата. Постоянно сме пред компютрите, живеем във виртуален свят и занимавайки се със земеделие ставаме по-близки един с различен.
Във фермата на покрива оказват помощ и чиновници от други пощенски станции. Те споделят, че работят на драго сърце в общия план, даже през почивните дни. Сега им следва да изградят пространства за кокошките и пилетата.

Фермата на покрива във френската столица е част от общо 33 плана, подкрепени от управляващите в Париж, които целят да развиват градско земеделие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР