Пощенска кутия за компромати срещу властта и съдебната власт, си

...
Пощенска кутия за компромати срещу властта и съдебната власт, си
Коментари Харесай

BIRD – пощенска кутия за компромати на задкулисието у нас

Пощенска кутия за компромати против властта и правосъдната власт, си отглеждат от години олигарсите у нас. Обслужващите ги " публицисти " се показват за " самостоятелни " и „ мъчно преживяващи “, само че в реалност са на заплата при мафията.

Това стана ясно от показаните в четвъртък доказателства, събрани от прокуратурата  по дело за търговия с въздействие и проведена незаконна група, целяща отстраняването на основни полицейски фигури и магистрати, измежду които и на основния прокурор Иван Гешев, написа Блиц.

На брифинга на прокуратурата бяха показани записи от диалози сред арестувания Дилян Георгиев, подземния необут Красимир Каменов – Къро и журналиста от BIRD Димитър Стоянов, в които се уговаря „ разчистването “ на топполицаи и основния прокурор по две линии.

Чрез кошаревски очевидци. И посредством публикуването на доноси в няколко медии, за които от дълго време се знае, че са под контрола на олигархията.

За цялото интензивно мероприятие пък от диалозите и бележките, открити от проверяващите, се оказва, че има организиран „ безграничен финансов запас “ от „ Цецо от Белград “.

Едва ли някой се съмнява, че става въпрос за банкера-беглец Цветан Василев, който от години е обвързван с Атанас Чобанов от BIRD и постоянно употребява уеб страницата му за своя отбрана и за разпра с враговете си.

В схемата са включени още румънецът с френски паспорт Овидиу Семенску, „ Бобока “ и политическите обединения „ Политическа партия “ и „ Демократична България “. Интересен миг е, че зад всички участници в схемите наднича 

и дългата ръка на комунистическите служби по времето на соца.    

За един от „ главите “ на схемата – Овидиу Семенеску да вземем за пример се знае, че в предишното е бил обвързван с румънския еквивалент на Държавна сигурност – „ Секуритате “.

В записите с Къро пък Димитър Стоянов (чиято достоверност самият той удостовери преди няколко дни пред медията на Иво Прокопиев „ Дневник “) поема ангажимент пред благодетеля си, че интензивно ще взе участие в акцията по дискредитирането на основния прокурор посредством изявленията с Дилян Георгиев, който понастоящем се намира в следствения арест. 

В схемата разказана от Стоянов обаче се появяват две имена, също надълбоко свързани с мракобесната работа на соца у нас – Държавна сигурност. Според Стоянов Дилян Георгиев щял да дава изявление „ първо при нас “, а след това при Ваклинов – водещ на предаване в кабелна телевизия, на което продуцент е някогашният клеветник от Държавна сигурност Илиян Василев – сътрудник „ Сашо “.

„ И при Веско Дремджиев ще го вкарам, единствено да каже, че желае да приказва, ще го направя звезда “, дава обещание Стоянов на Красимир Каменов. Телевизионният водещ Веселин Дремджиев също е някогашен помощник на Държавна сигурност – сътрудник „ Богдан “.

Участието на най-малко двама някогашни сътрудници на Държавна сигурност е от голяма важност, с оглед задачите, които се преследват, а най-много и с оглед методите, които се употребяват – оперативни комбинации, доносничество, рекрутиране на очевидци, подготвени да дават поръчкови показания. 

Как е планувано да работи самата скица?

В един от записите се чува по какъв начин Къро приказва за „ очевидци “, които явно са вербувани, с цел да вземат участие в следващи дейности и да дават поръчкови показания по адрес на основния прокурор, както и против полицейски началници, за което както стана знае се приготвена сумата от 400 000 лева

 „ Само да ти кажа, че има трима очевидци вътрешни, техни хора. Тия са заминали… “, казва Къро по телефона в един от записите.

Освен с компромати, идващи от кошаревски очевидци, има данни, че заговорниците приготвят и доноси, които да бъдат популяризирани и по други линии.

Преди няколко дни медиите разкриха, че въпреки Димитър Стоянов да твърди, че с живеещия във Франция Атанас Чобанов водят „ сложен живот “, а уеб сайтът им BIRD.bg „ се устоя от малко дарения ", двамата, дружно с румънският им съучастник Атила Биро, са се захванали да организират активно мероприятие срещу обвинител №1.

За задачата през цялата последваща седмица, на цялостен етаж в хотел в София, ще събират група от бъдещи „ очевидци “. За да не будят съмнение сбирките, те ще бъде показани като

обучителен семинар за проверяваща публицистика.

На държаното в цялостна анонимност мероприятие групата щяла да възнамерява съответните дейности против основния прокурор, фабрикуването на манипулативни публикации, както и последващата им приложимост под формата на сигнали, с които Висшия правосъден съвет да бъде покрит, след възможното приемане на поправките в Наказателно-процесуален кодекс, свързани с опцията за следствие на основния прокурор.

Поправките се прокарват от адвокатски адвокатски фирми, свързани с Цветан Василев и Иво Прокопиев, през служебния правосъден министър Крум Зарков. Самите сигнали обаче ще се основават не на действителни обстоятелства, а на

опорки, спуснати от тарторите на схемата, включително и Цветан Василев

Укриващият се в Белград банкер, източил КТБ, съумява да избегне съвсем 9 години правораздаването с помощта на закрилата на кремълския олигарх Константин Малофеев. Милионите, ограбени от банката, не за първи път се оказват главно средство за осъществяване на съветски ползи у нас.

Василев беше посочен преди няколко години от проверяващите у нас като част от опита за държавен прелом у нас, прочут още като „ Плана България “, зад който стояха точно Малофеев и генералът от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Леонид Решетников. Целта на проекта беше с активи за близо милиард, обект на второстепенен обир от страна на Василев и съветските му настойници, да се финансира преориентирането на България към Русия.

Връзката на Василев с Атанас Чобанов също е ноторно известна. От години БГ емигрантът Чобанов живее в Париж под прикритието на академик и публицист. Същият е женен за рускиня и е шурей на дългогодишния сътрудник на РИА Новости във Франция Виктор Онучко.

Чобанов намерено обслужва ползите на банкера-беглец. Освен това постоянно си партньорства с НПО-то за мръсни поръчки на задкулисието БОЕЦ.

Чобанов има и богат бекграунд в дейни мероприятия, като измежду жертвите на такива преди тъкмо година бе и посолството на Съединени американски щати у нас.

През февруари 2022 година избухна скандал, откакто се оказа, че поръчковата „ птичка “ на олигархията е записала скрито и без да го предизвести представител на US дипломатическата задача, в опит да разгласи обществено изфабрикуваните закани против личната си личност.

На този декор идната мръсна акция, проведена от отряда за мръсни медийни поръчки на олигархията, звучи напълно разумно.

Произведена по руски модел на мракобесните соцслужби, тя има за цел само да разчисти неуместните посредством компромати, като обезпечи на олигарсите, на които служи, опцията да довършат главната интервенция по преодоляването на страната.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР