Пощенска банка изгради фотоволтаична електроцентрала за собствени нужди върху покрива

...
Пощенска банка изгради фотоволтаична електроцентрала за собствени нужди върху покрива
Коментари Харесай

Пощенска банка изгради собствена фотоволтаична централа

Пощенска банка построи фотоволтаична електроцентрала за лични потребности върху покрива на постройката на Централното си ръководство с обща конфигурирана мощ от 388 kWp. Очаква се годишно производството на зелена сила да доближи 432 хиляди кВтч, като в дните с интензивно слънцегреене създаденото от централата електричество ще покрива най-малко 30% от употребяваната от постройката за едно денонощие електрическа сила. Реализацията на огромния фотоволтаичен план дава редица преимущества, като разрешава на компанията да понижи още повече въглеродния си отпечатък и в същото време стимулира чиновниците да бъдат по-отговорни. Идеята за плана е създадена в унисон с ESG стратегическата визия на Пощенска банка, в която са изложени главните правила, на които се основава корпоративната ѝ философия за развиване както в директно бъдеще, по този начин и в дълготраен проект.

Опазването на околната среда, битката с климатичните промени и редуцирането на въглеродния отпечатък са главен приоритет за активността на Пощенска банка. Като виновна финансова институция и водещ фактор в нововъведенията и образуването на посоките на развиване на бранша в страната, банката регистрира смисъла на екологичните и климатичните аспекти от активността си в процеса на вземането на основните управнически решения. Финансовата институция има вяра, че климатичните промени и обвързваните с тях провокации за прехода към нисковъглеродна стопанска система откриват необятен набор от благоприятни условия, които всеки виновен бизнес би трябвало да ползва в активността си. Ползите от новоизградения парк от слънчеви панели в постройката на Централно ръководство на Пощенска банка са забележителни – на годишна база планът дава опция за икономисване на към 173 т въглища в околната среда, избегнатите въглеродни излъчвания биха били към 205 т, а дърветата, които би трябвало да се засадят за преработката им, са близо 300 броя.

„ От позицията си на водач в банковия бранш в страната ние осъзнаваме своята значима роля да бъдем дейни участници в зеления преход по пътя към резистентност. През последните няколко години предприехме обилни стъпки и осъществихме скъпи начинания, с които показваме готовността си да изпълняваме своята основна роля в прехода към нисковъглеродна и устойчива стопанска система по пътя към постигането на дълготрайни национални и световни цели. Отборният дух, емпатията и обществената отговорност ни сплотяват освен в ежедневната ни активност, само че и в уговорките ни към общественополезни дела. Изграждането на зелено съзнание е част от нашите корпоративни полезности и тъкмо по тази причина целият ни екип поставя непрекъснати старания и осъзнати дейности по пътя към зелена стопанска система за повишение на качеството на живота ни и бъдещето на нашата планета ", разясняват от Пощенска банка.

Пощенска банка осъществя своята ESG стратегическа визия с фокус върху цели, които ѝ разрешават да предлага най-хубавите устойчиви артикули, услуги, концепции и решения. Институцията подчертава върху устойчивото влияние от активността си, посреща с новаторски метод условията на пазара и в същото време следи от близко ESG провокациите пред своята активност.

През последните 12 години Пощенска банка реализира забележителна оптимизация на ресурсите, които употребява в активността си и внедри голям брой цифрови решения и артикули, подобрявайки своя въглероден отпечатък и намалявайки значително потреблението на електричество, хартия и вода. Финансовата институция непрекъснато обновява служебния си автопарк, като единствено през предходната година е вложила в над 50 автомобила с хибридно зареждане и чака ново съществено попълнение от еко коли през тази година. Успоредно с плана за новоизградената фотоволтаична електроцентрала за лични потребности на постройката на Централното ръководство на Пощенска банка, работните офиси и пространства в нея, както и в клоновата мрежа в цялата страна, са в развой на изцяло възобновяване. Внедряването на екологично чисти, рециклируеми материали в усъвършенстваните банкови пространства, инсталирането на съвременно LED осветяване, както и въвеждането на най-ново потомство по-ефективни и екологични климатични системи, са единствено част от устойчивите дейности на Пощенска банка по пътя към зелена стопанска система.

С визия за общото бъдеще на цялото общество и в поддръжка на своите клиенти и сътрудници, Пощенска банка разполага със Зелен ръб и звено „ Екологичен офис " в границите на организационната си конструкция. Те работят за отбрана на околната среда както във връзка с ограничението на вътрешното ползване на ресурсите, по този начин и по отношение на своята финансираща активност. Институцията е член на Финансовата самодейност на Организация на обединените нации за околната среда и първата и единствената банка в България, която се причисли към Принципите за отговорно банкиране, стартирани от тази организация. По този метод компанията получава достъп до запаси, до най-хубавите практики и интернационалния експертен опит в региона на ESG.

Финансовата институция разполага и с многопластова политика за корпоративна обществена отговорност, като всяка година дружно със своите чиновници банката осъществя голям брой зелени планове и влага в начинания, свързани с поощряване на образованието, спорта и предприемачеството у нас. Ангажираността ѝ в региона на опазването на околната среда неведнъж бива отличавана в разнообразни състезания за устойчиви начинания, като в последното издание на „ Най-зелените компании в България " на b2b Media през 2023 година Пощенска банка завоюва приз в категорията „ Лидер в зелените начинания " за цялостния си принос към устойчивото бизнес развиване и построяването на зелено съзнание.

Повече информация за стратегическата визия и устойчива корпоративна политика на Пощенска банка, както и за многопластовата политика за корпоративна обществена отговорност на институцията, може да бъде открита на www.postbank.bg.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР