Пощенска банка изгради фотоволтаична електроцентрала за собствени нужди върху покрива

...
Пощенска банка изгради фотоволтаична електроцентрала за собствени нужди върху покрива
Коментари Харесай

Пощенска банка изгради собствена фотоволтаична електроцентрала в подкрепа на мисията за по-устойчиво бъдеще

Пощенска банка построи фотоволтаична електроцентрала за лични потребности върху покрива на постройката на Централното си ръководство с обща конфигурирана мощ от 388 kWp. Очаква се годишно производството на зелена сила да доближи 432 хиляди кВтч, като в дните с интензивно слънцегреене създаденото от централата електричество ще покрива най-малко 30% от употребяваната от постройката за едно денонощие електрическа сила. Реализацията на огромния фотоволтаичен план дава редица преимущества, като разрешава на компанията да понижи още повече въглеродния си отпечатък и в същото време стимулира чиновниците да бъдат по-отговорни. Идеята за плана е създадена в унисон с ESG стратегическата визия на Пощенска банка, в която са изложени главните правила, на които се основава корпоративната ѝ философия за развиване както в директно бъдеще, по този начин и в дълготраен проект.

Опазването на околната среда, битката с климатичните промени и редуцирането на въглеродния отпечатък са главен приоритет за активността на Пощенска банка. Като виновна финансова институция и водещ фактор в нововъведенията и образуването на посоките на развиване на бранша в страната, банката регистрира смисъла на екологичните и климатичните аспекти от активността си в процеса на вземането на основните управнически решения. Финансовата институция има вяра, че климатичните промени и обвързваните с тях провокации за прехода към нисковъглеродна стопанска система откриват необятен набор от благоприятни условия, които всеки виновен бизнес би трябвало да ползва в активността си. Ползите от новоизградения парк от слънчеви панели в постройката на Централно ръководство на Пощенска банка са забележителни – на годишна база планът дава опция за икономисване на към 173 т въглища в околната среда, избегнатите въглеродни излъчвания биха били към 205 т, а дърветата, които би трябвало да се засадят за преработката им, са близо 300 броя.

„ От позицията си на водач в банковия бранш в страната ние осъзнаваме своята значима роля да бъдем дейни участници в зеления преход по пътя към резистентност. През последните няколко години предприехме обилни стъпки и осъществихме скъпи начинания, с които показваме готовността си да изпълняваме своята основна роля в прехода към нисковъглеродна и устойчива стопанска система по пътя към постигането на дълготрайни национални и световни цели. Отборният дух, емпатията и обществената отговорност ни сплотяват освен в ежедневната ни активност, само че и в уговорките ни към общественополезни дела. Изграждането на зелено съзнание е част от нашите корпоративни полезности и тъкмо по тази причина целият ни екип поставя непрекъснати старания и осъзнати дейности по пътя към зелена стопанска система за повишение на качеството на живота ни и бъдещето на нашата планета “, разясняват от Пощенска банка.

Пощенска банка осъществя своята ESG стратегическа визия с фокус върху цели, които ѝ разрешават да предлага най-хубавите устойчиви артикули, услуги, концепции и решения. Институцията подчертава върху устойчивото влияние от активността си, посреща с новаторски метод условията на пазара и в същото време следи от близко ESG провокациите пред своята активност.

През последните 12 години Пощенска банка реализира забележителна оптимизация на ресурсите, които употребява в активността си и внедри голям брой цифрови решения и артикули, подобрявайки своя въглероден отпечатък и намалявайки значително потреблението на електричество, хартия и вода. Финансовата институция непрекъснато обновява служебния си автопарк, като единствено през предходната година е вложила в над 50 автомобила с хибридно зареждане и чака ново съществено попълнение от еко коли през тази година. Успоредно с плана за новоизградената фотоволтаична електроцентрала за лични потребности на постройката на Централното ръководство на Пощенска банка, работните офиси и пространства в нея, както и в клоновата мрежа в цялата страна, са в развой на изцяло възобновяване. Внедряването на екологично чисти, рециклируеми материали в усъвършенстваните банкови пространства, инсталирането на съвременно LED осветяване, както и въвеждането на най-ново потомство по-ефективни и екологични климатични системи, са единствено част от устойчивите дейности на Пощенска банка по пътя към зелена стопанска система.

С визия за общото бъдеще на цялото общество и в поддръжка на своите клиенти и сътрудници, Пощенска банка разполага със Зелен ръб и звено „ Екологичен офис “ в границите на организационната си конструкция. Те работят за отбрана на околната среда както във връзка с ограничението на вътрешното ползване на ресурсите, по този начин и по отношение на своята финансираща активност. Институцията е член на Финансовата самодейност на Организация на обединените нации за околната среда и първата и единствената банка в България, която се причисли към Принципите за отговорно банкиране, стартирани от тази организация. По този метод компанията получава достъп до запаси, до най-хубавите практики и интернационалния експертен опит в региона на ESG.

Финансовата институция разполага и с многопластова политика за корпоративна обществена отговорност, като всяка година дружно със своите чиновници банката осъществя голям брой зелени планове и влага в начинания, свързани с поощряване на образованието, спорта и предприемачеството у нас. Ангажираността ѝ в региона на опазването на околната среда неведнъж бива отличавана в разнообразни състезания за устойчиви начинания, като в последното издание на „ Най-зелените компании в България “ на b2b Media през 2023 година Пощенска банка завоюва приз в категорията „ Лидер в зелените начинания “ за цялостния си принос към устойчивото бизнес развиване и построяването на зелено съзнание.

Повече информация за за корпоративна обществена отговорност на институцията, може да бъде открита на www.postbank.bg.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР