Посетихме Варна и Велинград като едни от най-предпочитаните дестинации за

...
Посетихме Варна и Велинград като едни от най-предпочитаните дестинации за
Коментари Харесай

Покъртително от Варна и Велинград: Сладолед, царевица, палачинки, фалафели… Поне ръцете да си миеха!

Посетихме Варна и Велинград като едни от най-предпочитаните дестинации за отмора, а и тъй като и двата града са хибридни – не са единствено туристически, а са и градове за живеене. Покъртителни гледки. Тъжното е, че доста бързо забравихме за Ковид и ограниченията, които ни караха най-малко ръцете да си мием постоянно.

Това съобщи пред БНР доктор Андрей Велчев – ръководител на Сдружението за налична и качествена храна, които са получили голям брой сигнали за проблеми, откакто са яли сладолед, царевица, палачинки, фалафели и всевъзможни храни.

Той уточни, че в огромен % от преместваемите обекти нямат течаща вода и даже дезинфектант:

„ Представете си един чиновник, който продава сладолед, царевица или нещо друго, съвсем през целия ден да не си мие ръцете, а в това време пипа пари, себе си, мобилния си телефон и да пипа нашата храна. Не мога да кажа, че това кой знае какъв брой вреди на нашето здраве, само че сигурно основава краткотрайни неразположения “.

Д-р Велчев означи също, че при инспекциите срещат най-вече нападки.

Той изясни, че при сигнал от Сдружението се пробват в началото да разрешат казуса локално, само че в случай че това не стане – се обръщат към държавните институции. По думите му при 10 тествани сигнала, най-малко от 5 не получават отговор от съответната верига – тогава се прибягва до институциите.

По думите на доктор Велчев инспекциите им не престават.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР