Посетих ремонтиращата се по ОП „Региони в растеж” детска градина

...
Посетих ремонтиращата се по ОП „Региони в растеж” детска градина
Коментари Харесай

Цветанов провери ремонта на детска градина във Велико Търново

Посетих ремонтиращата се по Оперативна програма „ Региони в растеж” детска градина „ Рада Войвода” във Велико Търново. Заедно с мен беше кметът на Велико Търново Даниел Панов.

Това написа на персоналната си страница във Facebook ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Ето какво още написа той:

"Детската градина е строена през 70-те години и оттогава не е ремонтирана. Заведението се посещава от над 150 деца от кв. „ Чолаковци” и ще бъде изцяло подготвена до месец октомври. С инвестицията от над един милион лв. в детското заведение ще бъдат актуализирани всички вътрешни пространства и обзавеждането в тях, ще бъдат инсталирани нови порти и вътрешна дограма.

Извършваните поправки в ДГ „ Рада Войвода “ са част от огромния план на Община Велико Търново за рационализация на просветителната инфраструктура, част от утвърдената капиталова стратегия по оперативна стратегия „ Региони в напредък " 2014-2020. Общо 7,9 милиона лв. е безвъзмездната финансова помощ за целия план, а още 805 000 лв. обезпечава Община Велико Търново. Средствата се влагат в подобряването на материалните бази в общо 6 образователни заведения в града.

Над 13 милиона са вложенията за възобновяване на просветителни заведения във Великотърновска област по ръководената от Министерство на регионалното развитие стратегия „ Региони в напредък “. Средствата по оперативната стратегия в народен мащаб са 624 000 000 лв. и с тях ще се обновят 416 университета, учебни заведения и детски градини в цялата страна ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР