Посещенията на Акропола в Атина, най-популярният археологически обект в Гърция,

...
Посещенията на Акропола в Атина, най-популярният археологически обект в Гърция,
Коментари Харесай

Въвеждат ограничение за посетители на Акропола в Атина

Посещенията на Акропола в Атина, най-популярният археологически обект в Гърция, ще бъдат лимитирани до най-много 20 000 гости дневно от идващия месец заради несъразмерни тълпи, с разнообразни ограничавания на всеки час, разгласи през днешния ден гръцкият министър на културата Лина Мендони. Тя съобщи, че е належащо да се вкарат регулации, с цел да се предотврати основаването на тесни места и пренаселеността на Акропола, оповестява АП.

Около 23 000 души дневно посещават монументалния комплекс, като става въпрос най-вече за огромни групи, идващи заран.

„ Това е голям брой. Очевидно туризмът е развъртян в нашата страна, значим е за всички нас, само че би трябвало да намерим метод прекалено много туристи да не навредят на обекта “, сподели Мендони и добави, че новите ограничавания за влизане в Акропола ще важат пробно от 4 септември и ще влязат в действие за непрекъснато от 1 април 2024 година

Според новата система 3000 души ще имат достъп от 8 до 9 часа сутринта, 2000 души - в идващия час, а в останалите часове от деня броят на позволените гости ще варира.

„ Тази мярка ще се отнася до нуждата от запазване на паметника, което е най-важното нещо за нас, както и възстановяване на преживяването за посетителите “, добави тя.

Мендони сподели, че сходни ограничения ще бъдат въведени и за други известни археологически обекти.

АП оповестява, че повече от три милиона души са посетили Акропола предходната година. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР