Посещението на Зеленски във Вашингтон цели да убеди американските законодатели

...
Посещението на Зеленски във Вашингтон цели да убеди американските законодатели
Коментари Харесай

Зеленски пред Байдън: Призовават ни да се откажем от териториите си, а с това и от хората си

Посещението на Зеленски във Вашингтон цели да убеди американските законодатели да гласоподават над 60 милиарда $ военно финансиране за Украйна.

Към момента финансовата помощ е блокирана от Конгреса, където републиканците, доста от които остават срещу нова финансиране за Украйна, даже след срещата със Зеленски.

Републиканците упорстват тя да бъде отпусната, откакто Съединените щати подсилят сигурността на границата си с Мексико. И през днешния ден Байдън прикани Конгреса да финансира помощта и разгласи спомагателна 200 милиона $ за Украйна.

Той упорства да бъде разблокиран новия пакет от 61 милиарда $ помощ за Украйна

„ Гласовете, които ни приканват да се откажем от териториите си, в действителност ни оферират да се откажем и от хората си. Това не е въпрос на територия, става дума за фамилии, за децата. Не знам чия концепция е, само че имам въпрос към тези хора - дали са подготвени да се откажат от децата си ", разяснява Зеленски.

„ Искаме да забележим Украйна да завоюва войната. Както към този момент споделих, успеха значи, че Украйна е солидна самостоятелна нация и може да си разреши да се отбрани през днешния ден и против по-нататъшна експанзия “, съобщи още той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР