Посещението на зъболекар е задължително, ако имате болен зъб или

...
Посещението на зъболекар е задължително, ако имате болен зъб или
Коментари Харесай

Сода, ябълков оцет и банан за бели зъби

Посещението на ортодонт е наложително, в случай че имате болен зъб или проблем с венците. Профилактичните прегледи също са доста значими, но когато се касае единствено за плаката, може да се справите с нея и вкъщи с подръчни средства.

Освен избелващите пасти за зъби,  можете да употребявате доста естествени детайли. Ето някои от най-хубавите домашни оръжия.

 Едно от най-важните неща си остава миенето на зъбите. Не просто миенето, а методът, по който се прави наложителният всекидневен обред.  Много е значимо придвижването на четката, което би трябвало да става без напън, с цел да не се нервират венците. Американската стоматологична асоциация твърди, че това е най-хубавото решение. Дръжте четката под ъгъл от 45 градуса против венците.

Содата за самун може да помогне при формирана към този момент плака. Поставете малко от белия прахуляк върху влажна четка за зъби и търкайте. Също по този начин може да добавите малко сол.

Ябълковият оцет също е необикновено средство за унищожаване на плаката. Потопете четката в него и натъркайте зъбите си. После изплакнете устата с вода, за да предотвратите увреждането на емайла.

Добро естествено средство за избелване на зъбите е и обелката от банан. След като хапнете плода, обтрийте зъбите с вътрешната страна на обелката.

Съществува и бабина рецепта за чисти и здрави зъби. Имате потребност от 4 супени лъжици слънчогледово семе, 4 супени лъжици липа, 1 литър вода. Смесете всички съставки и ги сварете на ниска температура 30 минути. Измийте зъбите с тази отвара след хранене, предлага Zdrave.to.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР