Посещението на турския президент Реджеп Ердоган, който пристига за срещата

...
Посещението на турския президент Реджеп Ердоган, който пристига за срещата
Коментари Харесай

Вълна от реакции срещу визитата на Ердоган у нас

Посещението на турския президент Реджеп Ердоган, който идва за срещата на върха ЕС-Турция във Варна, провокира вълна от реакции и протестни демонстрации.
Варна осъмна с надписи " Ердоган, не си мечтан! ", а денем представители на партиите " Възраждане ", " Да, България " и ДСБ се събират пред Катедралата в морската столица. Първи срещу визитата на турския президент се изрекоха от " Възраждане " - още в 12:00 часа на обяд, като главното обръщение беше, че " диктатори не са добре пристигнали в България ".
Сподели с товите другари


В София на Моста на влюбените до НДК организацията " Антифашистко деяние " разпъна банер с надпис " Долу ръцете от Африн! Ердоган - терорист ", като по този метод се афишира против военната интервенция на турския държавен глава в Африн и за взаимност с цивилните жертви, бежанците и репресираните вследствие на интервенцията.


По-късно от 18:00 ч. жители се събират пред Министерски съвет за факелно шествие против визитата на Ердоган. Демонстрацията ще тръгне към Народно заседание и ще приключи пред турското посолство.
Ердоган се чака да дойде първи през днешния ден с два самолета във Варна. Той ще се срещне на четири очи с домакина - премиера Бойко Борисов.
След това идват водачите на Европейския съвет и Еврокомисията. Те също ще се срещат уединено с Борисов. После е планувана обща вечеря и конференция, напомня bTV.
Предвижда се в границите на срещата страните да обсъдят по какъв начин връзките Европейски Съюз – Турция могат да напреднат, на основата на взаимното почитание и общите ползи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР