Посещението на Медведев беше колкото политическо, толкова и икономическо. Това

...
Посещението на Медведев беше колкото политическо, толкова и икономическо. Това
Коментари Харесай

Иво Христов: Идва време разделно, Русия може да насочи ракети срещу България

Посещението на Медведев беше колкото политическо, толкоз и икономическо. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ депутатът от Българска социалистическа партия Иво Христов.

Влизаме в доста забавна времева полоса за България. Проектите "Турски поток " и "Белене " ще имат доста забавна политически последствия. За повторно Русия се пробва да прокара основен газопровод през страната ни. През идващите няколко месеца ще бъде извънредно забавно какво ще се случва в България. Класическата азбучна истина е, че колкото повече газопроводи толкоз по-добре. Истината обаче е, че българската територия е място за конфликт сред съветските и американските стопански ползи, съобщи Христов.

Миналия месец Помпео съобщи, че в Европа не би трябвало да има никакви съветски газопроводи. Наближава забавен миг, в който Германия ще съобщи, че има народен интерси, който не постоянно съответствува с американския поради газопровода "Северен поток 2 ". Американската позиция към тези планове е кристална – руснаците изнасят суровина, европейците им заплащат, а с тези пари руснаците се въоръжават против Съединени американски щати. Русия споделя тъкмо противоположното - Европа има потребност от нас. Германо-руската връзка е кошмарът на всеки англосаксонски политик. Така че това, което се случва на наша територия е тъкмо поради този проблем, разяснява Иво Христов.

Отделянето на Турция от западния геополитически блок е нещото, което в последно време се случва всеки ден. Това значи, че идват доста забавни времена за българската геостратегическа територия. Терирторията на България внезапно става доста значима за Съединени американски щати. Задвижва се една ос Бълагрия - Македония - Албания която ще бъде доста значима за българската външна политика. Отпадането на Турция от геополитическия пъзел придава прекомерно огромно значение за българската територия, което може да ни донесе проблеми, притеснява се депутатът от Българска социалистическа партия.

Той разяснява и излизането на Русия от контракта за прекъсване потреблението на ракети със междинен и дребен обхват. Като погледна, съветските ракети като нищо може да бъдат ориентирани против България. Идва време разделно и е доста мъчно да забележим по какъв начин ние ще играем в тази обстановка. Борисов сега е в ситуацията на цар Борис Трети. Ситуацията е геополитическа, а политическият ни хайлайф е недодялан, кокошкарски. Борисов играе върху доста тъничък лед, който на моменти към този момент се пука, сподели още Иво Христов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР