Посещение на мястото за изграждане на новия ГКПП Струмяни –

...
Посещение на мястото за изграждане на новия ГКПП Струмяни –
Коментари Харесай

Финализиране на оценката на стратегическия проект за изграждане на новия ГКПП Струмяни – Берово

Посещение на мястото за създаване на новия Граничен контролно-пропусквателен пункт Струмяни – Берово направиха регионалният шеф Мария Димова - като главен бенефициент, Оценителната комисия от двете страни сътрудници – Р България и Р Северна Македония, както и сътрудниците от Централно митническо ръководство на Р Северна Македония. При визитата бе открито фактическото положение на граничната инфраструктура.

Работата на комисията завършва идната седмица, а до края на месец октомври ще бъде подписан договорът за финансиране на плана.
Основната цел на плана е да усъвършенства свързаността в района и да подтиква икономическия напредък посредством улеснение на трафика на хора и артикули, подсилване на информационните връзки и улеснение достъпа до главната TEN-T мрежа, в това число връзката с транспортни коридори IV и VIII.
„ Днешното посещаване на място е и опция да подчертаем значимата роля на нашето съдействие и взаимни старания в посока основаване на по-добро бъдеще и нови благоприятни условия за нашия район. “, означи регионалният шеф Мария Димова.

За построяването на новия Граничен контролно-пропусквателен пункт има съглашение сред двете страни от 1999-та година, а оповестяването му за народен обект улеснява процедурите, които са свързани със Закона за устройство на територията, одобрение на подробни устройствени проекти, отчуждаване и други.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР