Португалското председателство е изключително успешно в условията на пандемия и

...
Португалското председателство е изключително успешно в условията на пандемия и
Коментари Харесай

Румен Радев: Трябва да постигнем по-силна Европа на световната сцена

Португалското председателство е извънредно сполучливо в изискванията на пандемия и справедливото систематизиране на имунизациите. Проблемите и вероятностите пред Европа бяха в центъра на нашия диалог с президента. Засегнахме значимата за нас тематика за разширението на Западните Балкани. Трябва да реализираме по-силна Европа на международната сцена. Това съобщи президентът, който посрещна на " Дондуков 2 португалския си сътрудник, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Впечатлен съм от българската история. Дълбоко се удивлявам от вашата история и просвета, от величието на България като страна, съобщи от своя страна португалският президент.
Надяваме се през юни да бъдат утвърдени първите проекти на страните от Европейски Съюз за възобновяване. Европа не е абстракция, тя е мощна, когато животът на жителите на Европейски Съюз е по-добър. Можем да създадем доста неща за цифровизацията, за обучение, за младежта. Споделяме обща позиция за по-силна Европа. Португалия е сензитивна по тематики като Средимноморието, би трябвало да се съюзим по тематики като мигрантите, сподели още Марсело де Соуза и добави, че двамата с Радев като президенти имат доста близки допирни точки между тях, както и българите и португалците като нации.
Държавният глава се обърна с признателност към сътрудника си за мъдрото решение на Португалия за систематизиране на имунизациите.
По думите му проектът би трябвало да води до рационализация на страната и растеж. Основният фокус би трябвало да са нововъведенията. Да се влага в човешки капитал, обучение и опазване на здравето, сподели още Румен Радев.
Президентът означи още и голямото предизвикателство пред демографията като съобщи, че повече от 20% от популацията на България и Португалия живее в чужбина. Това слага на тестване нашите обществени системи, сподели Радев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР