Португалия възнамерява да върне домашната карантина за някои части на

...
Португалия възнамерява да върне домашната карантина за някои части на
Коментари Харесай

Отново карантина за жителите на португалската столица Лисабон

Португалия има намерение да върне домашната карантина за някои елементи на по този начин наречения Голям Лисабон – столицата и близките общини. Мярката се постанова поради обезпокоителната вълна от нови случаи на болест с ковид в предградията на града.
Мярката не касае центъра на Лисабон. Засегнати са 19 от общо 24 региона на Голям Лисабон. В тях хората ще могат да напущат домовете си единствено с цел да купуват артикули от първа нужда, като да вземем за пример храна и лекарства, както и да пътуват до работните си места.
Още във вторник в региона на Лисабон бяха върнати още ограничения за изолираност и обществена отдалеченост, напомня 24 часа. Съгласно тях не могат да се събират повече от 10 души на едно място, а кафенетата и магазините би трябвало да затварят порти в 20 часа локално време.
През последното денонощие в Португалия са регистрирани 311 нови случая, като общият брой на инфектираните доближи 40 415 души. Има и 6 нови жертви и умрелите в страната от началото на епидемията са към този момент 1 549. 26 382 души до момента са се излекували от ковид, а дейните случаи са 12 484, като 67 души са в сериозно положение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР