Португалия въвежда задължителна 14-дневна карантина за гражданите, пристигащи с полети

...
Португалия въвежда задължителна 14-дневна карантина за гражданите, пристигащи с полети
Коментари Харесай

Португалия въвежда карантина за пристигащите с полети от България

Португалия вкарва наложителна 14-дневна карантина за жителите, идващи с полети от България, считано от 00.00 часа на 1 април до 15 април, в това число. Те би трябвало да се изолират в дома си или в друго място за настаняване, несъмнено от санитарните управляващи на страната. Сънародниците ни са задължени и да показват негативен PCR тест, осъществен до 72 часа преди качването на самолета, оповестяват от Министерство на външните работи.

Изключение от наложителната карантина се ползва единствено при наложителни пътувания и престой на територията на Португалия, не по-дълъг от 48 часа, потвърден с билета за назад връщане. Както и до момента, освободени от условието за показване на негативен тест за COVID-19 са децата до 2-годишна възраст.

Остава в действие условието всички пасажери, идващи по въздух на континенталната територия на Португалия, без значение дали като последна дестинация или само за пренос, да попълнят, който трябва да се показа на контролно-пропускателните пунктове. Въвеждането на спомагателните ограничавания се дължи на преоценката на равнищата на епидемиологични риск от страна на португалските управляващи.

Същият режим ще се ползва и по отношение на идващите от държави-членки на Европейския съюз или асоциираните към Шенген страни с над 500 случая на инфектирани с COVID-19 на 100 000 души през последните 14 дни. Към момента това са България, Чехия, Кипър, Словения, Естония, Франция, Унгария, Италия, Малта, Полша и Швеция.

Що се отнася до директното прекосяване, от Министерство на външните работи напомнят на българските жители, че при такова се изисква наложителен PCR-тест за COVID-19 с негативен резултат за цялата територия на страната. Чужди жители без престояване в Португалия, които вършат прехвърляне на летището, би трябвало да изчакат идващия си полет без да напущат директна зона, в особено несъмнено за задачата помещение на летището.

Заради към този момент доказаните случаи в Португалия и на южноафриканския вид на COVID-19, макар относително неголемият им брой, за обезпечаване на здравна отбрана, са подхванати спомагателни ограничения. Те касаят идващите от Южна Африка. Те са задължени да представят молекулярен тест RT-PCR с негативен резултат, осъществен до 72 ч. преди началото на полета, като се изключи децата до 24-месечна възраст. След идването си на португалска територия да се изолират профилактично за 14 дни на адреса, на който ще обитават или да изчакат идващия полет към крайната си дестинация, на особено несъмнено за задачата помещение на летището. Това се ползва за всички пасажери, без значение от произхода на техния полет, в чиито паспорти има граничен печат за излизане от Южна Африка със период по-кратък от 14 дни преди идването им в Португалия. 

При потребност от подпомагане българските жители в Португалия могат да се обръщат към българското посолство в Лисабон на следните телефонни номера: +351 213 976 364; +351 213 976 367, както и на дежурен телефон в извънработно време +351 933 611 337. Сигнали може да се подават и на email адреса на посолството:. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР